Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθώος ο ΠΑΟΚ για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας – Ηθική δικαίωση για την Ξάνθη

Αθώος ο ΠΑΟΚ για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας – Ηθική δικαίωση για την Ξάνθη

0

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον «δικέφαλο» του Βορρά

Δικαίωση για τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Μετά την απόφαση του CAS το περασμένο καλοκαίρι, για επανεξέταση της υπόθεσης, ήρθε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να απαλλάξει τον «δικέφαλο» του Βορρά.

Σχεδόν 2,5 μήνες από την ημέρα που εκδικάστηκε η υπόθεση -και αφότου απορρίφθηκε κατ’ ουσίαν η παρέμβαση του Ολυμπιακού- ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα τιμωρίας του ΠΑΟΚ, ούτε πρόκειται να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί πριν την προσφυγή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι αναφέρει η απόφαση για την Ξάνθη που είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της Επιτροπής Εφέσεων. Είναι γεγονός όμως ότι πολυϊδιοκτησία να έκανε η Ξάνθη με τον… εαυτό της δεν μπορεί.

Ωστόσο λόγω αυτής της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας η Ξάνθη τιμωρήθηκε πέρυσι με αφαίρεση 7 βαθμών (τους οποίους ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει πίσω στο CAS) με αποτέλεσμα εν τέλει τον υποβιβασμό της.

Το σκεπτικό που περιλαμβάνει την απόφαση των τριών τακτικών δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ξεπερνά τις 100 σελίδες, το οποίο στις δύο ΠΑΕ, πλέον περιμένουν να λάβουν προκειμένου να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις, καθώς θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι  θα υπάρχει και συνέχεια απέναντι σ’ όλους όσοι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπόλογοι είναι πολλοί και κυρίως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Κυβέρνηση που επέτρεψε αυτό το φιάσκο, που είχε σαν αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας μετά από 31 χρόνια.

Η υπόθεση φυσικά δεν τελειώνει εδώ καθώς όπως έχει τονίσει επανειλημμένα  ο Νομικός Εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Φάνης Ουζουνίδης η ομάδα της Ξάνθης θα αναζητήσει δικαστικώς αποζημιώσεις για τον υποβιβασμό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…