Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απαιτούνται γενναίες πρωτοβουλίες για το λιμάνι του Πόρτο Λάγος

Απαιτούνται γενναίες πρωτοβουλίες για το λιμάνι του Πόρτο Λάγος

1

Την ανάγκη να καταρτιστεί και να υποστηριχτεί έμπρακτα ένα αναπτυξιακό σχέδιο, αναδεικνύει ο Μιχάλης Αμοιρίδης

Τονίζει ότι το λιμάνι του Πόρτο Λάγος διατηρεί την εμπορική του αξία, αλλά πρέπει να υποστηριχτεί η βιωσιμότητά του

 

Για την ανάγκη γενναία και ουσιαστικής στήριξης του λιμανιού του Πόρτο Λάγος αναφέρεται ο περιφερειακός σύμβουλος με την Περιφερειακή Σύνθεση Μιχάλης Αμοιρίδης, τονίζοντας αφενός τη σημασία του για την οικονομική ζωή της περιοχής και αφετέρου την προοπτική της ανάπτυξής του.

Ο κ. Αμοιρίδης αναδεικνύει την ανάγκη συμβολής της Περιφέρειας, τόσο ως προς το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, όσο και στο πλαίσιο της στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπου αναπτύσσεται μια σειρά από επαγγελματικές δραστηριότητες.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Μ. Αμοιρίδης, ανέφερε: «η κατάσταση δεν είναι καλή. Συνομιλώ με κατοίκους και εργαζόμενους εκεί. Εκφράζουν την αγωνία τους. Τα προβλήματα πολλά και πολύπλευρα. Οι ανάγκες μεγάλες πλέον. Οι δυνάμεις του τόπου χρειάζεται να συνεργαστούν, δεν αρκεί ένας. Σε αυτό το πλαίσιο η άμεση και ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας απαραίτητη πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Ο προβληματισμός μεγάλος για δεκάδες οικογένειες που έχουν εισόδημα από την αλιεία, από την τροφοδοσία και συντήρηση επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών, από την διακίνηση προϊόντων, από τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονται γύρω από το λιμάνι. Χρειάζονται σοβαρά λιμενικά έργα και ανανέωση εξοπλισμού.

Τα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας φαίνεται ότι βρίσκουν το δρόμο τους, αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημασία του Πόρτο Λάγος. Εμπορικά ακόμη έχει τη χρησιμότητα του. Εκτός εάν εμείς το αφήσουμε στην τύχη του και δεν υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που το διοικούν και δουλεύουν για αυτό. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την βιωσιμότητα του, οι εξελίξεις τρέχουν και οι επιλογές που γίνονται τώρα, αφορούν τις επόμενες δεκαετίες και δεν αλλάζουν. Ο καθένας από εμάς οφείλει να εργαστεί για τον τόπο του, κάτι που αλλού το κάνουν με επιτυχία, ας μην μείνουμε πίσω στη Ξάνθη μας. Συνεπώς η Περιφέρεια οφείλει να παρέχει ουσιαστική στήριξη, να ενδιαφερθεί και να το δείξει έμπρακτα και όχι απλά με λόγια και επισκέψεις χωρίς αντίκρισμα. Πρέπει να χρηματοδοτήσει άμεσα μελέτες, εξοπλισμό και έργα».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…