Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΟΞ: Έπεσε στην 6η θέση μετά την ήττα από τον Διαγόρα

ΑΟΞ: Έπεσε στην 6η θέση μετά την ήττα από τον Διαγόρα

0

Έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή

Μία δίκαιη ήττα γνώρισε την Τετάρτη ο ΑΟΞ στη Ρόδο, όπου κατάφερε να φτάσει μετά από μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της κακοκαιρίας, ένας παράγοντας που ίσως επηρέασε σοβαρά την απόδοση της ομάδας. Έχασε ταυτόχρονα και μια σπουδαία ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς η Δόξα πέτυχε μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου Ιωνικού, ενώ Λεβαδειακός και Παναχαϊκή έφεραν ισοπαλίες, και μόνο ο Εργοτέλης από τους ανταγωνιστές για την κορυφή έφερε νίκη, πιάνοντας στη δεύτερη θέση τον Λεβαδειακό.

Με αυτά τα αποτελέσματα κερδισμένος της 9ης αγωνιστικής ήταν ο Εργοτέλης που κέρδισε την Ιεράπετρα και ανέβηκε στην δεύτερη θέση μαζί με μόλις ένα βαθμό από την κορυφή και με ένα ματς λιγότερο.

Η Ξάνθη με την ήττα της έπεσε στην 6η θέση καθώς την προσπέρασε ο Διαγόρας. Μεγάλη νίκη, την πρώτη στο πρωτάθλημα, πέτυχε η ΑΕ Καραϊσκάκης ενώ ισόπαλα χωρίς τέρματα έληξαν τα ματς σε Λιβαδειά και Χανιά. Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε όπως είπαμε η Δόξα που κέρδισε στην Δράμα τον πρωτοπόρο Ιωνικό

Οι γηπεδούχοι έχοντας και ευνοϊκό άνεμο, μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο μέρος με επιθέσεις κυρίως από την δεξιά πλευρά, με τα αλλεπάλληλα ανεβάσματα του Σανδραβέλη.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 22′, όταν ο Ίτσο απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ το ωραίο σουτ του Ντοριβάλ εκτός περιοχής.

Η πρώτη απειλή της Ξάνθης σημειώθηκε στο 24′, όταν ο Σρόιγεν βγήκε στην αντεπίθεση μετά από φαόυλ των γηπεδοούχων, σε μια φάση που θύμισε το γκολ με τα Τρίκαλα, πάσαρε στον Βόλτερς, ο οποίος καθυστέρησε να σουτάρει.

Η δεύτερη πολύ καλή στιγμή για τον Διαγόρα ήρθε στο 40′, όταν μετά από ωραία σέντρα του Σανδραβέλη, που έκανε ότι ήθελε από δεξιά, ο Ντοριβάλ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ίτσο.

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα της Ρόδου κατάφερε να φτάσει στο γκολ με το κοντινό σουτ του Αλάεθ που νίκησε τον Ίτσο και έγραψε το 1-0 στο 48′ με την πρώτη του επαφή στο παιχνίδι, αφού είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο..

Αφού δέχθηκε το γκολ η Ξάνθη αναγκάστηκε να βγει μπροστά, με τον Διαγόρα να της δίνει έδαφος στο γήπεδο και να αμύνεται στο μισό του γηπέδου.

Στο 58′ πέρασαν οι Κέβιν και Καπνίδης στις θέσεις των Παντελιάδη και Βόλτερς αντίστοιχα, και στο 60′ η Ξάνθη έχασε σπουδαία ευκαιρία, με ένα επικίνδυνο γύρισμα του Σρόιγεν που μπλόκαρε ο Τσέλιος μπροστά από τα πόδια του Καπνίδη. Άλλη μια μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 63΄με σουτ εν κινήσει του Θυμιάνη από πολύ καλή θέση που έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια ο Πόποβιτς ρίσκαρε με τις αλλαγές που έκανε, δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες, οι οποίες όμως δεν έγιναν γκολ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς του Συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους Βεργέτη (Αργολίδας) και Βιτσεντζάτο (Ανατ. Αττικής), ενώ τέταρτος ήταν ο Αλάμπεης (Αθηνών),

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Ρουγκάλας, Κωστούλας, Κοντοχρήστος, Αθανασίου, Ντοριβάλ (74′ Σελινιωτάκης), Λινάρδος (68′ Αυγενικού), Κονέ (46′ Αλάεθ), Σμυρλής (89′ Κάκκο), Μπαστακός (89′ Μανωλάκης).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Τόνι Πόποβιτς): Ίτσο, Στάθης, Τ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Παντελιάδης (58′ Κέβιν), Τεσίγια (66′ Τάτος), Θυμιάνης, Σρόιχεν (66′ Ντίνας), Έμπερτ, Σιατραβάνης (80′ Μυστακίδης), Βόλτερς (58′ Καπνίδης).

 

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Δόξα Δράμας – Ιωνικός 2-1 (22′ Άντερσον, 74′ Αγγελόπουλος / 81′ Ρόλε)

ΟΦ Ιεράπετρας – Εργοτέλης 0-1 (5′ Μπουτσάκης)

Καραϊσκάκης – Τρίκαλα 1-0 (45+1′ Γιαννιώτης)

Χανιά – Παναχαϊκή 0-0

Διαγόρας – Ξάνθη 1-0 (48′ Αλάεζ)

Λεβαδειακός – Απόλλων Λάρισας 0-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

  1. Ιωνικός 17
  2. Λεβαδειακός 16
  3. Εργοτέλης 16
  4. Παναχαϊκή 14
  5. Διαγόρας 14
  6. Ξάνθη 12
  7. Τρίκαλα 12
  8. Χανιά 11
  9. Δόξα Δράμας 7
  10. Απόλλων Λάρισας 6
  11. Καραϊσκάκης 6
  12. ΟΦ Ιεράπετρας 3

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…