Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άμεση στήριξη ζητούν οι δασεργάτες Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας

Άμεση στήριξη ζητούν οι δασεργάτες Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας

0

Με επιστολή τους στον υπουργό Εργασίας επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας

 Αιτούνται να συμπεριληφθούν στο μηχανισμό οικονομικής στήριξης, όπως τα μέλη συνεταιρισμών, με την τακτική που ακολουθήθηκε στο πρώτο lockdown

Οι δασεργάτες του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, με σκοπό να του παρουσιάσουν τα προβλήματα τα οποία έχει επιφέρει στον κλάδο τους η πανδημία.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, εξαιτίας του κλεισίματος των περισσότερων εργοστασίων ξυλείας, πολλά από τα δασαρχεία υπολειτουργούν και δεν είναι εφικτές οι παραλαβές σε ξύλα που υλοτομούνται στα δάση, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατεθούν τα ξύλα στην αγορά.

Παράλληλα ένα ακόμη πρόβλημα που παρουσιάζουν, είναι το πάγωμα της αγοράς, εξαιτίας του οποίου δεν γίνεται διακίνηση καυσόξυλων, και επομένως οι δασεργάτες μένουν χωρίς εισόδημα.

Οι δασεργάτες ζητούν από το Υπουργείο να συμπεριληφθούν τα μέλη των Συνεταιρισμών στο μηχανισμό οικονομικής στήριξης, όπως έγινε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, μαζί με τους υπόλοιπους πληττόμενους κλάδους.

Ακόμα με δεδομένο πως στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία υπάρχουν πάνω από 15.000 δασεργάτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης, η λύση του Υπουργείου πρέπει να είναι άμεση , όπως ανέφερε και η βουλευτής ΚΙΝΑΛ της Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, στη σχετική αναφορά που υπέβαλε στον υπουργό για το θέμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …