Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ 72 παραβάσεις για «πείραγμα» των ταχυγράφων φορτηγών εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας

72 παραβάσεις για «πείραγμα» των ταχυγράφων φορτηγών εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας

0

Στο πλαίσιο των τροχονονομικών ελέγχων του 2020

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ορεστιάδας στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων σε φορτηγά οχήματα για τον εντοπισμό μηχανισμών επέμβασης σε ταχογράφους, κατά το έτος 2020, εντόπισαν 72 φορτηγά τα οποία έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης των δεδομένων του ταχογράφου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εμπεριστατωμένων ελέγχων διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω φορτηγά διέθεταν μηχανισμούς επέμβασης στην ορθή καταγραφή των δεδομένων του ταχογράφου αναφορικά με την δραστηριότητά του, ενώ κατόπιν επιστάμενης μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας και ανάπαυσης του οδηγού, της ταχύτητας του οχήματος και των χιλιομέτρων που διανύθηκαν.

Κατά συνέπεια, με τις εν λόγω παρεμβάσεις επηρεαζόταν αρνητικά όχι μόνο η ασφαλής οδήγηση των παραπάνω φορτηγών, αλλά και η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Στους οδηγούς και ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν μέχρι την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης των δεδομένων του ταχογράφου αφαιρέθηκαν.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων βεβαιώθηκαν επίσης παραβάσεις σχετικά με τη μη τήρηση των διατάξεων για τις οδικές μεταφορές και τους ταχογράφους.

Ενδεικτικά, από τις παραπάνω παραβάσεις,

  • (43) αφορούσαν τη χρήση ψηφιακής κάρτας ταχογράφου άλλου ατόμου,
  • (15) τη μη χρήση ψηφιακής κάρτας ταχογράφου,
  • (68) για υπερβάσεις στο χρόνο οδήγησης και

•            (36) για παραβίαση του χρόνου ανάπαυσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καβάλα: Χειροπέδες σε εισπράκτορα κυκλώματος απατών

Εξαπατούσαν τους πολίτες με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε ατύχημα Εξιχνιάσθη…