Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τρίμηνη παράταση των εργασιών της Διακομματικής για τη Θράκη

Τρίμηνη παράταση των εργασιών της Διακομματικής για τη Θράκη

0

Αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση. Τέθηκαν στη συζήτηση οι πλημμύρες και το έργο στο ΚΥΤ Φυλακίου

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης συζητήθηκε και αποφασίστηκε η παράταση των εργασιών της για ένα τρίμηνο, δηλαδή έως τις 28 Απριλίου. Σκοπός είναι, εξαιτίας των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν λόγω κορωνοϊού, να υπάρξει χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις, οι επισκέψεις στη Θράκη και η έκδοση των πορισμάτων. Στην ίδια συνεδρίαση η πρόεδρος της Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε το θέμα των τελευταίων καταστροφικών πλημμυρών στη Θράκη.

Επ’ αυτού, μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τόνισε ότι «το  πιο σημαντικό  θέμα, που αφορά άμεσα την Διακομματική Επιτροπή μας γιατί είναι πιο μεσομακροπρόθεσμο, είναι η ανάγκη διαμόρφωσης και χρηματοδότησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των υδάτων. Να διευθετηθούν οι κοίτες όλων των ποταμών για τη ροή των υδάτων. Να επανεξεταστεί η αντοχή των φραγμάτων και των υπαρχόντων καναλιών. Να πραγματοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ροδόπης, ώστε να μην μετρούμε πληγές από τις ζημιές που προκαλούνται από τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία  διαρκώς θα εντείνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, κα Νατάσα Γκαρά ζήτησε τη συζήτηση της κυβερνητικής απόφασης για τη δημιουργία μόνιμης δομής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, σε ειδική συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. «Η επιτροπή πρέπει να πάρει θέση και να παρέμβει για την ανάκληση αυτής της απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ και η ίδια τόνισε την ανάγκη για αντιπλημμυρική θωράκιση, επίσπευση υλοποίησης των αναγκαίων έργων και γενναία χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και την ενίσχυση των πληγέντων, να αποτελέσει θέμα συζήτησης της Διακομματικής Επιτροπής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…