Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ SUPERLEAGUE2:  Επιτέλους τέλος στην αναμονή – Ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 16 Ιανουαρίου

SUPERLEAGUE2:  Επιτέλους τέλος στην αναμονή – Ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 16 Ιανουαρίου

0

Χωρίς την παρουσία κοινού  – Η ΕΡΤ 3 θα μεταδίδει τα παιχνίδια της δεύτερης κατηγορίας

Επίσημη είναι πλέον η έναρξη της Super League 2 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς ο  Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επισημοποίησε την έναρξη της κατηγορίας στην ενημέρωση της εβδομάδας ως εξής: «Το προσεχές Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αγώνες στη Super League 2 με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς την παρουσία κοινού».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΓΓΑ:

«Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.

Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.

Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων. Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια».

Λεουτσάκος: «Θα δείτε ματσάρες στη Superleague 2»

Την ικανοποίησή του για την έναρξη των αγώνων στη δεύτερη κατηγορία εξέφρασε ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος, με δηλώσεις του, υποσχόμενος μάλιστα και πλούσιο θέαμα.

Είπε αναλυτικά ο πρόεδρος της SL2:

«Ευχαριστώ όλους, από τον Πρωθυπουργό έως και τους λοιμωξιολόγους, που επιτέλους αποδέχθηκαν το αίτημα των ομάδων και αρχίζει το πρωτάθλημα της SL2 στις 16 Ιανουαρίου. Οι ομάδες είναι έτοιμες, γιατί προετοιμάζονται… τρεις μήνες! Έχουν κάνει όλα τα τεστ και είναι όλα αρνητικά, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και φυσικά θα ακολουθήσουν πιστά τις εντολές των λοιμωξιολόγων και τα υγειονομικά μέτρα στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές, θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ετοιμασθείτε να δείτε μεγάλα παιχνίδια στην ΕΡΤ3, η οποία θα τα μεταδίδει. Μπορούμε να παίζουμε και Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή, αλλά και Τετάρτη, για τις ανάγκες του προγράμματος, αλλά και τις τηλεοπτικές, είμαστε έτοιμοι. Ευχαριστούμε όλους για την απόφαση να αγωνιστούν οι ομάδες στη δεύτερη κατηγορία και υπόσχονται σπουδαίο θέαμα, θα δείτε ματσάρες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …