Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League 2: Υποδέχεται τον Ιωνικό στα Πηγάδια σήμερα ο ΑΟΞ για τη 2η αγωνιστική

Super League 2: Υποδέχεται τον Ιωνικό στα Πηγάδια σήμερα ο ΑΟΞ για τη 2η αγωνιστική

0

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη, με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Super League 2, με τον ΑΟΞ να δίνει σημαντικό αγώνα στα Πηγάδια απέναντι στον έναν από τους δύο ισχυρότερους διεκδικητές της πρωτιάς της κατηγορίας, τον Ιωνικό, ο οποίος προέρχεται από εκτός έδρας νίκης στην 1η αγωνιστική. Είναι ευκαιρία για την ξανθιώτικη ομάδα να δείξει τις προθέσεις της και να μπει με νίκη ψηλά στη βαθμολογία, κάτι που αν και βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα, θα δώσει μία ψυχολογική ώθηση στους παίκτες και τους οπαδούς της ομάδας.

Οι δύο ομάδες έχουν πλούσια προϊστορία στην Α΄ Εθνική έχοντας κοντραριστεί από το 1989 συνολικά 32 φορές, με την Ξάνθη να υπερτερεί σημαντικά στις νίκες, μετρώντας 13 έναντι 8 του Ιωνικού ενώ 11 παιχνιδιών έχουν λήξει ισόπαλα.

Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας των συλλόγων σε επίπεδο επαγγελματικού πρωταθλήματος βρήκε νικήτρια την Ξάνθη με 1-0 στις 12 Δεκεμβρίου του 1989, ενώ στον δεύτερο γύρο, το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο χωρίς σκορ.

Ευρύτερη νίκη για την ομάδα του Ιωνικού το 4-1 τον Απρίλη του 1995, ενώ για τον ΑΟΞ το 3-0 τον Δεκέμβρη του 1996 με δύο τέρματα του Τεγγελίδη και ένα του Καραγεωργίου.

Οι Ξάνθη παραμένει αήττητη στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις, από τον Μάιο του 2004 όταν είχε ηττηθεί με 1-0, ενώ μετράει 3 νίκες και 3 ισοπαλίες στα τελευταία ματς.

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο συλλόγων διεξήχθη στις 3 Μαρτίου του 2007, όταν η Ξάνθη είχε πάρει το διπλό με 0-2, με γκολ του Καζάκη και του Μαριάνο Μεσέρα, την χρονιά που υποβιβάστηκε ο Ιωνικός.

Η τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση, δηλαδή η προτελευταία συνολικά, βρήκε και πάλι νικήτρια την Ξάνθη με 2-0 στα Πηγάδια, με γκολ των Μεσέρα και Ντιέγκο Κιντάνα, στις 5 Νοεμβρίου του 2006.

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές και τους βοηθούς τους, που θα διευθύνουν τα ματς της 2ης αγωνιστικής. Το παιχνίδι του ΑΟΞ με τον Ιωνικό θα διευθύνει ο Μελέτιος Γιουματζίδης της ΕΠΣ Πέλλας, με βοηθούς τους το Νικόλαο Σάββα (Σερρών), τον Αθανάσιο Δέλλιο (Πέλλας) και τέταρτο τον Χρήστο Κακουλίδη της ΕΠΣ Θράκης.

Εν τω μεταξύ φαίνεται πως θα κριθεί στα δικαστήρια το αν θα παίξει η Ξάνθη με τη Δόξα Δράμας την 3η αγωνιστική ή θα πάρει η ξανθιώτικη ομάδα το παιχνίδι στα χαρτιά. Ο αγώνας της Δόξας για την 1η και τη 2η αγωνιστική αναβλήθηκε μέχρι «την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως αναστολής της 21ης Ιανουαρίου» από την διοργανώτρια αρχή της Super League 2 που δε θέλει να ρισκάρει με την επιβολή προστίμων, αφού οι “Μαυραετοί” δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Στις 21 Ιανουαρίου λοιπόν θα κριθεί αν θα παίξει με την Ξάνθη στις 24 Ιανουαρίου η Δόξα Δράμας ή θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα!

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της Super League 2 αναφέρει: «Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας έχει προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια έχοντας ασκήσει αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με την οποία δεν χορηγήθηκε το πιστοποιητικό του άρθρου 77α παρ3 N 2725/1999. Επειδή μέχρι σήμερα δεν προσκομίστηκε από την ΠΑΕ Δόξα Δράμας ως όφειλε, προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου, η διοργανώτρια αρχή αναβάλλει τους αγώνες της ΠΑΕ Δόξα Δράμας μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως αναστολής που συζητείται την 21/1/2021, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν 4726/2020

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής

15.00 Ο.Φ. Ιεράπετρας – Α.Ε. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί: Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), Καλής (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Κρασαγάκης (Ηρακλείου)

 

15.00 Διαγόρας – Παναχαϊκή

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Κορωνάς (Πειραιά), Παγουρτζής (Πειραιά)

4ος: Πουλόπουλος (Πειραιά)

 

15.00 Τρίκαλα – Απόλλων Λάρισας

Διαιτητής: Θεοχάρης (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Βογιατζής (Καρδίτσας), Παγουράς (Βοιωτίας)

4ος: Καλατζής (Θεσσαλίας)

 

15.00 Ξάνθη – Ιωνικός

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Δέλλιος (Πέλλας)

4ος: Κακουλίδης (Θράκης)

 

15.30 Λεβαδειακός – Χανιά

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)

Βοηθοί: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Πριόνας (Εύβοιας)

4ος: Αλαμπέης (Αθηνών).

 

Η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική

  1. Λεβαδειακός 3 (2-0)
  2. Ιωνικός 3 (1-0)
  3. Ξάνθη 1 (1-1)
  4. Τρίκαλα 1 (1-1)
  5. Διαγόρας Ρόδου 1 (1-1)
  6. Απόλλων Λάρισας 1 (1-1)
  7. Παναχαϊκή 1 (1-1)
  8. Ιεράπετρα 1 (1-1)
  9. Εργοτέλης 0 (0-1)
  10. ΑΕ Καραϊσκάκης 0 (0-2)
  11. Χανιά *
  12. Δόξα Δράμας *

*Χανιά και Δόξα Δράμας δεν αγωνίστηκαν

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…