Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στον Έβρο το επόμενο 15νθήμερο ο Ν. Μηταράκης για διαβούλευση

Στον Έβρο το επόμενο 15νθήμερο ο Ν. Μηταράκης για διαβούλευση

0

Αντιτίθενται ομόφωνα στον εκσυγχρονισμό του ΚΥΤ Φυλακίου οι φορείς του Έβρου

Αιχμές για «λαϊκούς ήρωες που προσπαθούν να πάρουν εύκολο χειροκρότημα» άφησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το Φυλάκιο

Κατά κάθε επέκτασης των υφιστάμενων δομών, καμία αύξηση της δυναμικότητάς τους και καμία δημιουργία νέας δομής στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, στον Έβρο και συνολικά στη Θράκη, τάχθηκαν ομόφωνα οι φορείς του Έβρου στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Νότη Μηταράκη.

Συμφώνησαν σε παρεμβάσεις “βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών των υφιστάμενων δομών” και απηύθυναν πρόσκληση στον αρμόδιο υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή, πρόταση που αποδέχθηκε ο κ. Μηταράκης υποσχόμενος να βρεθεί στον Έβρο εντός των επόμενων 15 ημερών.

Τους λόγους για τους οποίους η δημιουργία πολυπληθούς δομής μεταναστών στον Έβρο “δεν ενδείκνυται, δεν εξυπηρετεί και δεν λύνει προβλήματα στην περιοχή, αλλά δημιουργεί αναταράξεις”, παρέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, ενώ άμεση ανάκληση της «απόφασης Μηταράκη» για την κατασκευή νέας δομής στο Φυλάκιο, ζήτησε η βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επικοινωνίας & Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά. Κατά της δημιουργίας νέας μόνιμης δομής τάχθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Από την πλευρά της η Διοικούσα Επιτροπή Έβρου της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σύντομα θα έχει αποτέλεσμα ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τους βουλευτές, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς φορείς», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση, από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει επιδείξει σημαντικό έργο στη φύλαξη των συνόρων της χώρας, έχει προβεί σε άμεσες κινήσεις «με ισχυρό αποτύπωμα στην Ε. Ε.», πετυχαίνοντας «επιπλέον χρηματοδότηση της χώρας για τη θωράκισή της».

«Είμαστε κάθετα αρνητικοί είτε στην επέκταση της δομής του Φυλακίου είτε στη δημιουργία νέας δομής», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με αφορμή τον σχεδιασμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την επέκταση των δομών υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο. Ο κ. Ζαμπούκης τόνισε πως «οποιαδήποτε συζήτηση που έχει να κάνει έστω και με αναβάθμιση της δομής του Φυλακίου, θα αποτελεί την “κερκόπορτα” για πολλά χειρότερα που θα έρθουν…».

Ο ίδιος ο υπουργός σε τοποθέτησή του στο Θράκη ΝΕΤ, επέμεινε σε ανάγκη εκσυγχρονισμού του Φυλακίου Έβρου, τονίζοντας ότι λόγω των συνθηκών της πανδημίας είναι ακόμη πιο απαραίτητο να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και η 14ήμερη καραντίνα από όσους έρχονται από την Τουρκία.

«Όπως ξέρετε έχουμε στη χώρα μας 25.000 θέσεις στο πρόγραμμα “Εστία” σε όλη τη χώρα εκτός Θράκης, έχουμε 32 Δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε όλη την Ελλάδα εκτός Θράκης – δεν θα δημιουργηθεί μόνιμη δομή στη Θράκη, αυτό είναι ξεκάθαρο, είναι μία πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων – να είμαστε δίκαιοι – ότι δεν θα υπάρχει μόνιμη παραμονή στα σύνορα», σημείωσε ο κ. Μηταράκης, προσθέτοντας ότι, «τώρα ξεκινάμε τη διαβούλευση και τη συζήτηση. Δεν έχει προκηρυχτεί ο διαγωνισμός, δεν έχει ξεκινήσει να χτίζεται το Κέντρο. Ότι υπήρχε η πρόθεση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το Φυλάκιο και σε βουλευτές το έχω πει και δημόσια το έχω πει στη Βουλή και έχουν γίνει σχετικές δηλώσεις».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα υπάρχουν 35 νέες θέσεις εργασίας στον τοπικό δήμο με κανονισμό εντοπιότητας και άφησε αιχμές για «Λαϊκούς ήρωες» στην τοπική κοινωνία που προσπαθούν να πάρουν «εύκολο χειροκρότημα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…