Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Στο έλεος των επιπτώσεων της πανδημίας οι πωλητές βιομηχανικών ειδών του παζαριού

Στο έλεος των επιπτώσεων της πανδημίας οι πωλητές βιομηχανικών ειδών του παζαριού

0

Παρέμβαση από το ΚΚΕ ΑΜΘ

 

Τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών της περιοχής μας, ιδιαίτερα στο παζάρι της Ξάνθης, μετά το πολύμηνο αναγκαστικό κλείσιμό τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων, από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Επιτροπή του ΚΚΕ ΑΜΘ.

«Οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπήκαν για την οικονομική τους στήριξη, από τους περισσότερους δεν πληρούνταν, με αποτέλεσμα να κάνουν  οι περισσότεροι γιορτές χωρίς ευρώ στη τσέπη. Την ίδια ώρα βέβαια βρίσκονται δισ. ευρώ για επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων κάθε κλάδου», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση προσθέτοντας, «τη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών τη νιώθουνε καλά όμως και  οι αυτοαπασχολούμενοι και στο στεγασμένο εμπόριο καθώς μετά το click away, που εξυπηρέτησε τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες όταν φράκαραν οι ταχυμεταφορές από τις αυξανόμενες παραγγελίες τους και τα σούπερ μάρκετ, η κυβέρνηση επανέφερε το πλήρες κλείσιμο των εμπορομάγαζων και όσων άλλων είχε ανοίξει πριν τις γιορτές, προσδιορίζοντας την ίδια ώρα το άνοιγμα της εστίασης για τα τέλη Φλεβάρη!».

Ακόμη, αναφέρει: «είναι ολοφάνερο ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Όμως στην ίδια ρότα κινούνται και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ και όσοι νοιάζονται για τα κέρδη του κεφαλαίου όπως ο Βελόπουλος. Πέρα από το ότι συνέβαλαν από κυβερνητικές θέσεις, στο πρόσφατο παρελθόν, στην απαξίωση  και συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας, σήμερα που πληρώνει ο λαός το «μάρμαρο» βάζουν πλάτη στη πολιτική της κυβέρνησης, προτείνοντας αγώνες … μετά την πανδημία. Αποτελούν τροχοπέδη στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών γιατί είναι η  άλλη όψη του ίδιου νομίσματος στην κυβερνητική εναλλαγή με στόχο να συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ από την πρώτη  στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας βρέθηκε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού και διαμόρφωσε αιτήματα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, καλώντας τον να μην αναστείλει τους αγώνες. Πρόβαλε ειδικά μέτρα για τη στήριξη όλων των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων αγροτών, της λαϊκής οικογένειας».

Για τους αυτοαπασχολούμενους στις λαϊκές αγορές, στο λιανεμπόριο αλλά και στους άλλους πληττόμενους κλάδους το ΚΚΕ διεκδικεί:

  • Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού
  • Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000€, την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, τη μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστά.
  • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως την Παρασκευή για την προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Τοξότες

Ανακοινώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής Απόφασης στην Επίσημη Εφημερ…