Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Στις 60 πρώτες εταιρείες παγκοσμίως ο Όμιλος Japan Tobacco Inc. για την  αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής & την προστασία & ασφάλεια των υδάτων

Στις 60 πρώτες εταιρείες παγκοσμίως ο Όμιλος Japan Tobacco Inc. για την  αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής & την προστασία & ασφάλεια των υδάτων

0

Για 2η χρονιά στις Λίστες «Α» του CDP

Η Japan Tobacco Inc. (JT) διακρίθηκε ως κορυφαία βιομηχανία σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας από τον παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό,  περιβαλλοντικό οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP).

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος JT κατάκτησε για 2η συνεχή χρονιά, μια θέση στις διακεκριμένες “Α Lists” μετά από αξιολόγηση του CDP, για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2020, η εταιρεία ενέκρινε και ενσωμάτωσε στις πρακτικές της τις συστάσεις του TCFD, μια εξειδικευμένη υπηρεσία για τις χρηματοοικονομικές γνωστοποιήσεις που σχετίζονται με το Κλίμα.

Ο Όμιλος JT αποτελεί μια από τις 60 εταιρείες ανά τον κόσμο και τις 16 στην Ιαπωνία που κατέκτησαν μια θέση στις λίστες “Climate A List” και “Water A List”, μεταξύ των 5.800 εταιρειών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του CDP για το 2020. Η κατάκτηση σηματοδοτεί την 3η κατά σειρά αναγνώριση του Ομίλου για θέματα Κλιματικής Αλλαγής, μετά τις αντίστοιχες το 2016 και το 2019 και τη 2η για θέματα ασφάλειας υδάτων μετά το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CDP βαθμολογεί εταιρείες από D- μέχρι A, με βάση την περιβαλλοντική τους απόδοση, η οποία ξεκινά με τη δημοσιοποίηση και στη συνέχεια με την ευαισθητοποίηση και τη διαχείριση και καταλήγει στην ηγετική θέση.  Η Λίστα Α του CDP αναγνωρίζει τις διεθνείς εταιρείες που ηγούνται στις περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Σχετικά με τον CDP

Ο CDP (έδρα: Λονδίνο) είναι  κορυφαίος διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει την επίτευξη βιώσιμων οικονομιών, αξιολογώντας τη δημοσιοποίηση και τις ενέργειες από εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Εκπροσωπώντας πάνω από 500 επενδυτές με περιουσιακά στοιχεία 106 τρισ. δολάρια, ο CDP στέλνει ερωτηματολόγια σε εταιρείες εισηγμένες σε χρηματιστήρια παγκοσμίως και τις ρωτά για τις δραστηριότητές τους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων, στη συνέχεια αξιολογεί τις  απαντήσεις και δημοσιεύει τις βαθμολογίες.

Σχετικά με την TCFD

Η Ομάδα εργασίας για τη δημοσιοποίηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικών με το Kλίμα (TCFD) ιδρύθηκε από το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής  Σταθερότητας (FSB) για να εξετάσει πώς πρέπει να δημοσιοποιούνται πληροφορίες σχετικά με το κλίμα και πώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να απαντούν. Η TCFD  θέτει την κλιματική αλλαγή ως σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία και δημοσιεύει τις συστάσεις της για τις εταιρείες για να εντοπίζουν και να δημοσιοποιούν  στοιχεία όπως «Διακυβέρνηση», «Στρατηγική», «Διαχείριση Κινδύνου» και «Μετρήσεις και Στόχοι».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ραβασάκια από την ΑΑΔΕ για παλιές «αμαρτίες» πριν ανοίξει το TAXIS για τις νέες δηλώσεις

Την Παρασκευή η αυλαία των φετινών φορολογικών υποχρεώσεων Την Παρασκευή, εκτός απροόπτου,…