Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις για την αγορά

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις για την αγορά

0

Αποφάσεις θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή μετά τις εισηγήσεις των Λοιμοξιολόγων, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

 Εφικτή η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου με click in shop, λένε οι έμποροι, που βλέπουν μπροστά τους την περίοδο των εκπτώσεων

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των αποφάσεων για την αγορά, καθώς η εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας έχει βελτιωθεί και φαίνεται αξιοσημείωτα καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σημείωσε ότι, «(Η κυβέρνηση) δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων. Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Αυτό θα γίνει και αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: click in shop για το σύνολο του λιανεμπορίου και όχι μόνο κάποιους κλάδους

Η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο click in shop είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί άμεσα και να αφορά το σύνολο του λιανεμπορίου και όχι μόνο συγκεκριμένους κλάδους, δεδομένου ότι αποτελεί κρίσιμο παράγοντα βιωσιμότητας για όλους.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας τονίζοντας ότι «η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τη μορφή του click away όπως επιστημονικώς διαπιστώθηκε, συνεισφέρει μόνο 4% στην υγειονομική επιβάρυνση, ενώ το click in shop μόνο 5%, ενώ ο περιορισμός της κινητικότητας στο δημόσιο χώρο μπορεί τεκμηριωμένα πλέον να αποφευχθεί με αυστηρή θέσπιση γεωγραφικών κριτηρίων για τις μετακινήσεις».

Δεδομένων των επιστημονικών αποδείξεων, την έως σήμερα εμπειρία λειτουργίας του λιανικού εμπορίου αλλά και την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις, πρέπει υγειονομικοί επιστήμονες και κυβέρνηση να σταθμίσουν τα πραγματικά δεδομένα και να λάβουν τη βέλτιστη απόφαση για το σύνολο της κοινωνίας, καταλήγει ο Σύλλογος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …