Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σχολεία: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής

Σχολεία: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής

0

Τέλος στην σχετική φημολογία με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που βάζει τέλος στην σχετική φημολογία.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, υπενθυμίζεται η απόφαση της κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία από αύριο Παρασκευή 8/1.

Την επαναλειτουργία των σχολείων από τις 11 του μηνός είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όταν ανακοίνωσε το «σκληρό» lockdown από τις 3 έως τις 10 Ιανουαρίου.

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών και οι εισηγήσεις των ειδικών άφηναν να φανεί ότι υπάρχουν «δεύτερες σκέψεις» για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ενώ και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είχε αφήσει με δηλώσεις της, νωρίτερα σήμερα, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τελικά, ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας «πρόλαβε» τις εξελίξεις και έκλεισε το θέμα, ανακοινώνοντας και επισήμως την επιστροφή των παιδιών του δημοτικού, του νηπιαγωγείου και των σχολείων ειδικής αγωγής στα θρανία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

07-01-21 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νεκρή καρέτα καρέτα στην παραλία του Πόρτο Λάγος

Βρέθηκε την Κυριακή από το Λιμεναρχείο   Μία χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπί…