Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

0

Αγωνία για τις Θ.Λ.Ε.
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η διεξαγωγή το 2021 των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι.
Ήδη ο δήμαρχος Ξάνθης είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για τη διεξαγωγή κι αυτό εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των εμβολιασμών στον πληθυσμό έως τότε.
Θυμίζουμε πως φέτος οι Απόκριες είναι αρχές Μαρτίου έως 14, οπότε κάθε σκέψη είναι εκτός λογικής και άδειας από την αρμόδια αρχή εάν δεν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στον πληθυσμό.
Εάν τελικά δεν γίνουν οι γιορτές κι αυτό είναι το πιθανότερο, θα είναι η δεύτερη περίοδος στη διάρκεια της θητείας Τσέπελη.
-Σίγουρα άτυχη συγκυρία τόσο για τον δήμο-διοργανωτή όσο και τους επιχειρηματίες και τους Συλλόγους.
Γ.Δ.


Μα γιατί τα βιβλιοπωλεία κλειστά;
Ομολογώ πως δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη λογική των αρμοδίων που στις απαγορεύσεις τους λόγω κορωνοϊού ως προς τα διάφορα επαγγέλματα, έχουν συμπεριλάβει και τα… βιβλιοπωλεία!
Απορώ και ρωτώ «Πού τον είδαν τον συνωστισμό στα καταστήματα αυτά;»
Μήπως αγνοούν τι είναι τα βιβλιοπωλεία και ιδίως στην επαρχία;
-Χάθηκε η λογική και προβληματίζομαι ιδιαίτερα για όσους αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς…
Γ.Δ.


Μοναδικό θέαμα
Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, για την υποδοχή του νέου χρόνου, η πόλη της Ξάνθης έζησε μια μοναδική φαντασμαγορική βραδιά.
Αιτία, τα πυροτεχνήματα που με φροντίδα και σχεδιασμό από τον δήμο, φώτισαν τον Ξανθιώτικο ουρανό.
Πυροτεχνήματα κι άλλες φορές υπήρξαν. Αυτό όμως φέτος ήταν μοναδικό. Μοναδικό ως προς την ποικιλία αλλά και την ποσότητα, όπως και του ότι υπήρξε επιμερισμός εκτόξευσης από διάφορα σημεία της πόλης.
Δεν υπήρξε Ξανθιώτης το βράδυ της πρωτοχρονιάς να μην βγει στο μπαλκόνι. Μάλιστα αυτό που εκτοξευόταν από το κέντρο της πόλης ήταν το κάτι άλλο. Είχε κανείς την αίσθηση από τον θόρυβο πως γίνεται βομβαρδισμός.
Και όντως γινόταν, αλλά ήταν ειρηνικός, πυροτεχνημάτων, που κάποια μάλιστα δημιουργούσαν και μεγάλο θόρυβο.
-Εντυπωσιακό θέαμα όντως και συγχαρητήρια στους εμπνευστές.
Γ.Δ.


Απώλεια ενός αγαπητού συμπολίτη
Ένας αγαπητός συμπολίτης, εξαιρετικός άνθρωπος, ευχάριστος συνομιλητής και φίλος, έφυγε από κοντά μας.
Η Ξάνθη έχασε τον Δημήτρη (Τάκη)  Καρανικολάου που αποχαιρέτησε τους δικούς του ανθρώπους πλήρης ημερών, σε ηλικία 91 χρόνων.
Τον γνωρίσαμε, συνεργαστήκαμε μαζί, ήταν πολύ καλός συζητητής, γνώριζε πολλά και η μνήμη του ήταν γεμάτη από ιστορίες και γεγονότα της αγαπημένης του Ξάνθης.
Η κηδεία του έγινε την Κυριακή σε στενό κύκλο και στη σύζυγό του και τα παιδιά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλειά του.
Γ.Δ.


Οι αλλαγές έρχονται με συγκρούσεις
Η συζήτηση ήταν πολύ χαλαρή και «στο πόδι». Η παρέα περπατούσε κάνοντας την απογευματινή της διαδρομή μια και η απαγόρευση έχει κλειστά τα καφέ και καφετέριες.
Όλοι με μάσκες και με κάζουαλ εμφάνιση έκαναν μια μικρή στάση σε σημείο της πόλης που χρόνια τώρα δήμαρχοι και δήμαρχοι συζητούσαν να παρέμβουν για ν’αλλάξει, αλλά παρέμβαση τελικά καμία μέχρι στιγμής δεν έγινε.
Εκεί λοιπόν, στα όρθια λέχτηκαν κάποια πράγματα αληθινά και πραγματικά για τους ανθρώπους που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάθε βαθμού.
Εκεί λέχτηκε πως οι πολιτικοί πρέπει να διακατέχονται από θάρρος στις ενέργειές τους διότι οι αλλαγές έρχονται μόνον με συγκρούσεις κι όχι με υπολογισμό για το πολιτικό κόστος.
Τούτων λεχθέντων και συμφωνηθέντων η ομάδα ξεκίνησε και συνέχισε τη βόλτα της.
Συμπέρασμα; Ας τα λάβουν υπόψιν τους τα λόγια αυτά αυτοί που πρέπει.
Γ.Δ.


Πρώτο φύλλο της χρονιάς
Χρόνια Πολλά και Καλά!
Ευχές από την καρδιά για Υγεία και Αγάπη. Τούτες οι δύο απλές και σύντομες ευχές είναι το παν.
Καλύτερη χρονιά να’ ναι το 2021 ευχόμαστε, όπως ΟΛΟΙ το εύχονται και το επιθυμούν, μετά το οδυνηρό 2020.
Νέα χρονιά, αισιόδοξη κι ελπιδοφόρα.
Μαζί με τη νέα χρονιά λοιπόν ξεκινά και η νέα δεκαετία που ακριβώς σηματοδοτεί κι αυτή το τέλος της κακής απ’ όλες τις απόψεις δεκαετία που αφήσαμε πίσω μας.
Πρώτο φύλλο της νέας χρονιάς αυτό σήμερα αγαπητοί αναγνώστες και ξεκινούμε αισιόδοξα κι ελπιδοφόρα.
Τα ίδια συναισθήματα ελπίζουμε κι ευχόμαστε να έχετε κι εσείς. Καλή Χρονιά.
Γ.Δ.


Αξιολόγηση διοικητών Νοσοκομείων
Στο αίτημα «Όλοι να κρίνονται για τη δουλειά και την προσφορά τους στο δημόσιο» ιδού και η άμεση αντίδραση της Πολιτείας που αξίζει επισήμανση ως μια θετική ενέργεια.
Λοιπόν, σύντομα θα πραγματοποιηθεί από αρμόδια επιτροπή η αξιολόγηση των διοικητών νοσοκομείων ως προς την στάση και συμπεριφορά τους την περίοδο της πανδημίας αλλά και του εμβολιασμού.
Θα γίνει επαναξιολόγηση των διοικητών ως προς την απόδοσή τους συνολικά σε 111 διοικητές και υποδιοικητές.
Έτσι, βαρύς πέλεκυς, δεν θα πέσει όμως μόνο σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν έως τώρα στον ρόλο τους, αλλά και σε όσους παρεκκλίνουν του προγράμματος εμβολιασμού.
-Καιρός ήταν η αξιολόγηση να γίνει θεσμός απαραίτητος για όλες τις θέσεις στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και αλλού.
Γ.Δ.


Περί ανασχηματισμού
Θέμα συζήτησης το Σαββατοκύριακο στις τηλεοράσεις και αναφορές στον Τύπο για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο οποίος τελικά πραγματοποιήθηκε χθες και ανακοινώθηκες τις 12 η ώρα.
Τώρα ως προς την ουσία, θα λέγαμε πως έγινε μεγάλη συζήτηση, καλλιεργήθηκαν απόψεις ότι θα είναι δομικός και μεγάλος, ότι θα γίνουν αλλαγές, αλλά οι αλλαγές ήταν μικρές.
Τέλος πάντων, όπως συμβαίνει πάντα, κάποιοι φεύγουν, κάποιοι έρχονται, και οι περισσότεροι μένουν.
Εμείς, το μόνο που μπορούμε να πούμε ως απλοί πολίτες είναι να ευχηθούμε η κυβέρνηση συνολικά να δουλέψει συντονισμένα, μεθοδικά και με θάρρος στην λύση των προβλημάτων της χώρας.
Γ.Δ.


Ανασχηματισμός με μικρές αλλαγές
Ο ανασχηματισμός στον οποίο προέβη ο πρωθυπουργός έχει αρκετές αλλαγές και αποτυπώνει τον «βαθμό» που έβαλε στους υπουργούς του αλλά και το νέο σχήμα με το οποίο θεωρεί ότι θα είναι πιο αποτελεσματικό για το επόμενο διάστημα. Έτσι αμετακίνητος παραμένει ο βασικός κορμός που ασχολείται με την Υγεία – Εθνική Άμυνα  – Πολιτική Προστασία και Παιδεία και οι αλλαγές περιορίζονται σε όχι καθοριστικής σημασίας για την συγκυρία υπουργεία.  Έτσι «κόπηκαν» προφανώς γιατί βαθμολογήθηκαν κάτω από την βάση ο Τάκης Θεοδωρικάκος (ΥΠΕΣ) αλλά και ο Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας). Στους χαμένους του ανασχηματισμού είναι και ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος όχι μόνο έχασε τη θέση του υπουργείου του, αλλά δεν βρέθηκε και πουθενά αλλού στην κυβέρνηση και έμεινε εκτός όπως και ο Γιώργος Καράογλου.  Καλό βαθμό πήραν ο Μάκης Βορίδης για την δουλειά του στο ΥΠΑΑΤ και επιβραβεύτηκε με το υπουργείο Εσωτερικών καθώς επίσης μεγάλος κερδισμένος του ανασχηματισμού είναι ο εκ νέου Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που δεν μετακινήθηκε παρότι του χρεώθηκαν λάθος χειρισμούς στο θέμα του τουρισμού.
Μ.Ξ.


Τα ευτράπελα των ημερών: « ξεβλάχεψε και το Ντουμπάϊ»
Κι ενώ εμείς οι κοινοί θνητοί γιορτάσαμε πρωτοχρονιά με μάνταλο στην πόρτα και με βόλτα ως το μπαλκόνι η ελίτ της χώρας πήγε …Ντουμπάι. Δεν είναι βέβαια γνωστό ποιον κωδικό χρησιμοποίησε (όχι βέβαια για μάζεμα ελιάς!) αλλά προφανώς αυτή την κάστα δεν την πιάνουν τα μέτρα. ‘Άτομα προβεβλημένα από τον επιχειρηματικό κόσμο από τον αθλητισμό που πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα γιόρτασαν ξέφρενα στο Ντουμπάι προκαλώντας μάλιστα με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βεβαίως άκουσαν τα εξ αμάξης και αναγκάστηκαν να βρουν δικαιολογίες γραφικές για να δικαιολογηθούν. Απ΄τα πιο εύστοχα του twitter: «Δηλαδή αποκλείουμε την περίπτωση να είχαν ρίζες με ελιές στο Ντουμπάι και να πήγαν να τις μαζέψουν;»
«Το πιο ντροπιαστικό δεν είναι ότι πήγαν Ντουμπάι , το πιο ντροπιαστικό είναι ότι δεν θα τους κρατήσουν εκεί και θα γυρίσουν».
«Άλλος Ντουμπάι τράβηξε και άλλος για την Μαγιόρκα, μα εμείς στο σπίτι μείναμε και με κλειστή την πόρτα…»
«Πάει, ξεβλάχεψε και το Ντουμπάϊ!»
Ζήτω το …χιούμορ!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…