Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

0

Έτσι δουλεύουν εκεί…
Μέσα σε μια εβδομάδα το FBI που εδρεύει στις ΗΠΑ ετοίμασε 160 δικογραφίες και ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 70 αδικήματα.
Η έρευνα έγινε αφού συνέλεξαν 10.000 βίντεο και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.
Όπως καταλάβατε αγαπητοί αναγνώστες, για την υπόθεση της εισβολής στο Καπιτώλιο ο λόγος.
Τι σημαίνει όλη αυτή η προσπάθεια; Ότι εκεί δουλεύουν, δεν κοροϊδεύουν.
Όπως επίσης δουλεύει και μάλιστα γρήγορα και η δικαστική αρχή. Η οποία μόλις λάβει τις δικογραφίες θα ξεκινήσει τις δίκες.
Δεν θα κάνει χρόνια για να βγάλει τις αποφάσεις της όπως συνήθως γίνεται εδώ σ’εμάς.
Γ.Δ.


Έφυγε ο «Πόλυς»
Ένας Πόντιος φίλος, εξαιρετικός λυράρης και τραγουδιστής, έφυγε από τη ζωή αυτή σε ηλικία 73 χρόνων.
Για τον Πόλυ Φωτιάδη, από τη Λευκόπετρα ο λόγος, που επί χρόνια λειτουργούσε Ταβέρνα όπου βέβαια έπαιζε ο ίδιος λύρα και τραγουδούσε μόνον ποντιακά τραγούδια.
Ο Πόλυς ως λυράρης ήταν γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Είχε πρόβλημα με τον προστάτη κι αυτό ήταν η αιτία του θανάτου.
Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή στην αγαπημένη του Λευκόπετρα.
Γ.Δ.


Πάλι για το πολιτικό Κέντρο
Η συζήτηση κρατά εδώ και μήνες και αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στις εκλογές οι Κεντρώοι ψηφοφόροι.
Στις εκλογές του 2019, η Ν.Δ. αναδείχθηκε πρώτο κόμμα χάρη σ΄ένα κύμα λελογισμένων ανθρώπων που συσπειρώθηκαν γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μοντέρνα παρουσία και αντίληψή του, όχι για τη Ν.Δ. και την ιστορική της παράδοση. Χωρίς αυτούς τους ψηφοφόρους, η έκβαση μπορεί να μην ήταν κακή για την παράταξη, αλλά δεν θα ήταν νικητήρια.
Ο διεθνής πολιτικός διάλογος, άλλωστε, αυτός που μοιραία επηρεάζει και το εγχώριο γίγνεσθαι, έχει προ πολλού υπερβεί δεξιόστροφες και άλλες αγκυλώσεις.
Γ.Δ.


Σχέδιο δράσης
Σ’ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει πολύ προσεκτικά και ανοιχτόμυαλα τα σχέδιά της για το υπόλοιπο της θητείας της. Όταν ο κορωνοϊός πάψει ν’αποτελεί την πρωτεύουσα θεματική στην ατζέντα της, θα πρέπει να έχει ήδη έτοιμο ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης βασικών κοινωνικών πυλώνων που θα θέτει σε κίνηση όλα εκείνα από τα οποία εξαρτάται η επί της ουσίας προκοπή της χώρας. Δεν έχει σημασία με ποιους θα έρθει σε ρήξη για να το κάνει. Η πρόοδος απαιτεί σπάσιμο αυγών.
Γ.Δ.


«Υιοθέτησε την πόλη σου»
Το σύνθημα είναι απλό, σύντομο και εύκολα υλοποιήσιμο. Αρκεί βέβαια να υπάρχει διάθεση και λίγος χρόνος. Χρόνος και διάθεση που θα διατεθούν για την πόλη.
Το σύνθημα ένα «Υιοθέτησε την πόλη σου», αλλά προφανώς εννοεί ένα τμήμα αυτής, δηλαδή την γειτονιά σου.
Εάν διάφοροι δημότες το κάνουν, αμέσως η πράξη αυτή θα έχει αντίκτυπο σε όλη την πόλη. Άρα, το θετικό τοπικό έργο, γίνεται μεγάλο. Και επεκτείνεται σιγά-σιγά σε όλες τις γειτονιές.
Στους δρόμους, στα πάρκα, τα πεζοδρόμια, τους ανοιχτούς χώρους.
Το είπαμε. Διάθεση και λίγος ελεύθερος χρόνος χρειάζεται για να γίνει η σημαντική αυτή παρέμβαση με βοήθεια και συνεργασία πάντα με τον δήμο.
-Ιδού μια ευχάριστη πρόκληση…
Γ.Δ.


Απορία
Η Ευρώπη, όπως και δεκάδες άλλες χώρες, ζουν την περίοδο των εμβολιασμών κατά του γνωστού ιού που μας έκανε τη ζωή άνω κάτω.
Πρόκειται για μια παγκόσμια προσπάθεια, πρωτοφανή σε εύρος αλλά και σημασία για την προστασία της ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Όμως, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε προχθές στη Βουλή ότι το 70% των γιατρών που εργάζονται στη δημόσια υγεία θα κάνουν το εμβόλιο. Άρα, το υπόλοιπο 30% δεν θα το κάνει.
Τίθεται ως εκ τούτου το ερώτημα: Είναι δυνατόν αυτό το ποσοστό να μην υπερασπίζει τη στρατηγική καταπολέμησης του κορωνοϊού για την οποία εργάζεται;
Απορώ, πώς η Πολιτεία το δέχεται αυτό και δεν αντιδρά για να προστατεύσει την προσπάθεια τόσων ανθρώπων.
Γ.Δ.


Μπράβο στην Αστυνομία!
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συγχαίρει την Αστυνομία για την σύντομη σύλληψη των δύο βάρβαρων αδελφών που ξυλοκόπησαν εργαζόμενο στο Μετρό.
Τι σημαίνει αυτό το «μπράβο»;
Ότι οι διωκτικές αρχές έκαναν γρήγορα και σωστά αυτό που έπρεπε.
Τώρα, από δω και πέρα, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη που πολλές φορές έδωσε δείγματα μιας λειτουργίας τελείως διαφορετικής, χριστιανικών αρχών θα λέγαμε, που όμως δεν βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν και να δεχτούν αποφάσεις μη σωφρονιστικές προς τους δράστες.
Η Αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε.  Τώρα πρέπει να μιλήσει η Δικαιοσύνη και σύντομα. Όχι μετά από χρόνια όπως συνηθίζει.
Γ.Δ.


Είναι άδικο και άστοχο
Καθ΄όλα  άδικη και άστοχη η τοποθέτηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου που  υποστήριξε ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα ταυτίζοντας όλο το Ισλάμ με μια ομάδα εξτρεμιστών τρομοκρατών. Είναι γεγονός ότι προκαλεί εντύπωση η θέση ενός ιερωμένου που φημίζεται για την πραότητα,  την σύνεση και την σωφροσύνη του, μια θέση την οποία εξέφρασε δημόσια σε μια περίοδο μάλιστα που ξεκινούν διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Τουλάχιστον εμείς στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Θράκη έχουμε φωτεινό παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης δύο θρησκειών που αποτελεί πρότυπο διεθνώς και αυτή η θέση σαφέστατα δημιουργεί δυσαρέσκεια και πυροδοτεί αντιδράσεις.
Μ.Ξ.


Μετάλλιο θάρρους στη Σοφία Μπεκατώρου
Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου έσπασε το απόστημα στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας με την καταγγελία της για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας. Η γενναία της πράξη έστω και μετά από 20 χρόνια, να βγει και να μιλήσει δημόσια για κάτι που τη σημάδεψε και που ποτέ δεν ξέχασε και να το αντιμετωπίσει εκθέτοντας τον εαυτό της στην δημόσια κριτική ήταν μια πράξη γενναία που αξίζει ένα ακόμη μετάλλιο. Αυτό του θάρρους να πας  κόντρα σε ένα κατεστημένο που κλείνει τα στόματα, που έχοντας εξουσία εκβιάζει και κακοποιεί σωματικά και ψυχικά  ανθρώπους που προσπαθούν να πετύχουν τα όνειρά τους δημιουργώντας ένα πλέγμα νοσηρότητας και ομερτά. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο χώρο της κας Μπεκατώρου αλλά σε πολλούς χώρους. Και είναι καιρός τα θύματα να μιλήσουν και γι αυτό πλέον είναι ώριμη η κοινωνία μας. Δεν θα πέσει το ανάθεμα και δεν θα στιγματιστεί το θύμα αλλά θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα πληρώσει ο θύτης. Γι αυτό και όλοι πλην ελαχίστων που πάντα βρίσκουν αφορμή να διαφοροποιούνται, τάχθηκαν στο πλευρό της Μπεκατώρου.
Μ.Ξ.


Επίκαιρο
Για κάθε Ζωή, για κάθε Ελένη, για κάθε Σοφία…
Έλεος,
Να μην μπορείς ν’αντισταθείς,
να μην μπορείς ν’αρνείσαι,
στα μάτια ίσα να κοιτάς
τον άνδρα που’χεις μπρος σου,
και να του λες «δε δύναμαι»
και να του λες «δε θέλω».
Αλίμονο
να μην  μπορείς ν’αντισταθείς
να μην μπορείς ν’αρνείσαι
γιατί γυναίκα είσαι…
Αναστασία (Νατάσα) Μακρή


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…