Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

0

 Ο Τραμπ και οι νόμοι
Θα το θυμάται στο υπόλοιπο της ζωής του το χαστούκι που έφαγε ο Ντόναλτ Τράμπ. Παραπέμπεται για δεύτερη φορά με το αίτημα της καθαίρεσης.
Έτσι, είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που υφίσταται αυτήν την ντροπιαστική πρόταση. Μάλιστα, μαζί με τους Δημοκρατικούς βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και δέκα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές.
Η απόφαση ελήφθη με τον 45ο πρόεδρο της χώρας να κατηγορείται για υποκίνηση σε ανταρσία εναντίον της κυβέρνησης μετά την έφοδο των οπαδών του στο Καπιτώλιο.
Όλα αυτά όμως και η ταχύτατη διαδικασία εντοπισμού αυτών που εισήλθαν στο Καπιτώλιο για να δικαστούν, αποδεικνύει πως οι δημοκρατικές διαδικασίες και οι θεσμοί πως λειτουργούν υπεύθυνα, με ταχύτητα και χωρίς παρεκκλίσεις.
Οι νόμοι είναι νόμοι και τηρούνται και δύσκολα γλυτώνει κάποιος όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Η αλήθεια να λέγεται.
Γ.Δ.


Αχ Ελλάδα, Ελλάδα…
Θα έχετε πληροφορηθεί πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά 18 μήνες επέστρεψε στη βουλή. Το εκλογοδικείο έβγαλε την απόφασή του και τον δικαίωσε, αφαιρώντας την έδρα από τον Παπαχριστόπουλο του ιδίου κόμματος.
Το θέμα όμως δεν είναι μόνον η αργοπορία στην έκδοση της απόφασης που έφτασε τους 18 μήνες. Βρίσκεται και στο ότι ο Παπαχριστόπουλος τα χρήματα που πήρε αυτούς τους μήνες θα τα κρατήσει. Όσο για τον Κουρουμπλή, θα πάρει κι αυτός την αποζημίωση και ό,τι άλλο δικαιούται τους 18 αυτούς μήνες!!
Αυτά τα τερτίπια μόνον στην χώρα μας συμβαίνουν. Και το πρώτο αλλά και το δεύτερο.
-Ντροπή, ντροπή και για τα δύο.
Γ.Δ.


Ο κύβος ερρίφθη
Η δημοτική αρχή του δήμου Ξάνθης, όπως και οι υπόλοιπο δήμοι, έχουν πάρει πλέον τις αποφάσεις τους. Για όλους «ο κύβος ερρίφθη».
Σε συνεργασία με τις τεχνικές τους υπηρεσίες αλλά και τη συνδρομή ιδιωτικών γραφείων μελετών προχωρούν στην σύνταξη έργων που έχουν ανάγκη οι δήμοι τους.
Πλέον ο χρόνος είναι και για τους τέσσερις δήμους κρίσιμος και προσπαθούν να τον αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο.
Όλοι τους έχουν αντιληφθεί πως οφείλουν «να τρέξουν» να κάνουν μελέτες, να «ωριμάσουν» αυτές για να εγκριθεί η χρηματοδότησή τους.
Χρόνος για καθυστερήσεις δεν υπάρχει πλέον.
Γ.Δ.


Κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο Μητσοτάκης
Την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ επιβεβαιώνει και η δημοσκόπηση της Marc που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38,6% έναντι 20% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 18,6 ποσοστιαίων μονάδων. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,5%, το ΚΚΕ με 5% η Ελληνική Λύση με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 2%. Στο 12,2% οι αναποφάσιστοι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 52,7%, έναντι του 24% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.
Μετά από 1, 5 χρόνο διακυβέρνησης  όπου ήρθαν «λοιμοί και καταποντισμοί» αυτή η διαφορά αποτελεί επιβράβευση της κυβέρνησης και των επιλογών της και προσωπικά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Μ.Ξ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και η… συνουσία με τη μεσαία τάξη
Ο γνωστός Πολάκης ξαναχτύπησε όπως σίγουρα θα έχετε ακούσει. Με μία on camera δήλωση, σε τηλεδιάσκεψη με συντρόφους του, όταν σε μια αυτοκριτική έξαψη με τη γνωστή αθυροστομία του είπε πως  «χάσαμε τις εκλογές γιατί γ$%&με την μεσαία τάξη»!
Το σεξ βέβαια είναι ωραίο όταν υπάρχει έρωτας ή όταν υπάρχει συναίνεση. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι κάτι άλλο, διόλου ευχάριστο. Αυτό είναι που υπέστη επί 4,5 χρόνια η μεσαία τάξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και ήταν μία συνειδητή επιλογή, η ταξική όπως έλεγαν οικονομική πολιτική τους, για την οποία ήταν πολύ υπερήφανοι. Η οποία συνίστατο στο να γδέρνουν αλύπητα τους μικρομεσαίους, για να δημιουργούν μαξιλάρια και πλεονάσματα τα οποία στη συνέχεια μοίραζαν ως επιδόματα στην παρασιτική εκλογική τους πελατεία. Ενώ χλεύαζαν κι από πάνω τους «νοικοκυραίους» που διαμαρτύρονταν για την «φιλάνθρωπη» αυτή πολιτική εις βάρος τους.
Αυτό η μεσαία τάξη το έζησε καλά στο πετσί της και το πλήρωσε ακριβά, γι’αυτό και με την πρώτη ευκαιρία, με το που στήθηκε η κάλπη… ανταπέδωσε κι αυτή με τον ίδιο τρόπο του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνεχίζει να το κάνει και στις δημοσκοπήσεις με μένος, και μάλλον θα συνεχίσει όσο οι Πολάκηδες συνεχίζουν να απειλούν ότι θα επανέλθουν σφοδρότεροι…
Μ.Λ.


Είναι λάθος η καλοσύνη
Όντως η κοινωνία σοκαρίστηκε που την Πέμπτη παρακολούθησε την βάρβαρη και αναίτια επίθεση δύο νέων αγοριών σε βάρος υπαλλήλου του μετρό.
Δύο νέοι, επιτέθηκαν με μανία στον υπάλληλο τον οποίο αφού έριξαν κάτω, τον κλωτσούσαν με μανία. Κι αυτό, γιατί τους παρατήρησε να φορέσουν τις μάσκες και να μην βάζουν τα πόδια τους στα καθίσματα.
Ήδη η αστυνομία ερευνά για την σύλληψή τους και την τιμωρία τους.
Δυστυχώς, να το θυμηθείτε, όταν συλληφθούν, δεν θα τιμωρηθούν. Κι αυτό, διότι οι δικαστές, θα τους τιμωρήσουν με ποινή αναστολής, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν σαν αγρίμια να ξυλοκοπούν βάναυσα όσους θεωρούν ότι τους θίγουν.
Σε παρόμοιες συμπεριφορές η ατιμωρησία λειτουργεί αρνητικά. Ο δράστης θεωρεί πως καλώς ενεργεί δέρνοντας ανθρώπους προξενώντας σοβαρές, σημαντικές βλάβες. Διαπιστώνει λοιπόν πως επικροτούν την πράξη του  και μπορεί να συνεχίζει.
Η καλοσύνη προς εν δυνάμει εγκληματίες είναι αδυναμία και είναι λάθος.
Γ.Δ.


Κι άλλο λάθος
Ομολογώ ευθαρσώς πως σοκαρίστηκα από την επίθεση των δύο νεαρών στον εργαζόμενο του μετρό. Σοκαρίστηκα από τη μανία, το πάθος της επίθεσης, τα χτυπήματα για να σκοτώσουν.
Ομολογώ όμως παράλληλα πως αηδίασα από την συχνή επανάληψη των εικόνων αυτών απ’όλα τα κανάλια. Ακόμη και από την ΕΡΤ.
Το πρωί της Παρασκευής, αηδιασμένος από το θέαμα αυτό που επί 10 λεπτά έπαιζε στην οθόνη. Το χρονομέτρησα κι έφριξα από την αναισθησία των αρμοδίων των καναλιών που κυριολεκτικά σκυλεύουν στον πόνο και την αθλιότητα.
Είπα, φτάνει πια. Έλεος τόση επιμονή και ηλιθιότητα, τόση απανθρωπιά. Από τους δράστες και τα κανάλια.
-Ντροπή, αηδία, αίσχος.
Γ.Δ.


Σεμνότης και μνήμη
Αλήθεια πώς να το περιγράψεις αυτό, πώς να το σχολιάσεις;
Η λογική καταθέτει τα όπλα και παραδίνεται αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τον παραλογισμό και τον λαϊκισμό αντάμα που χρησιμοποιούν κόμματα και παρατάξεις μέσα και έξω από τη βουλή και τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.
Η υπερβολή στην ημερήσια διάταξη. Από κοντά το ψέμα και η σκόπιμη έλλειψη μνήμης που επιλεκτικά “ξεχνάει” την περίοδο της δικής τους κυβερνητικής ή δημοτικής θητείας.
Προς ποιους απευθύνονται;
Νομίζουν πως έχουν ξεχαστεί οι δικές τους «ημέρες» της πλήρους απουσίας έργων;
Κύριοι, λίγη σεμνότητα δεν θα έβλαπτε, διότι ήδη έχετε κριθεί για το «έργο» σας.
Γ.Δ.


Μόνο δυο λόγια
Ναι, μόνο λίγα λόγια για την αγαπητή και σεβαστή κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
Η οποία κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ.
Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την χώρα μας η επιλογή της κ. Διαμαντοπούλου.
Άτομο με ανοιχτούς ορίζοντες, με μεταρρυθμιστική νοοτροπία, δυναμική και εργατική και κυρίως καταρτισμένη. Εξάλλου η επιλογή της ακριβώς σ’αυτά τα στοιχεία στηρίχτηκε.
Της ευχόμαστε να κερδίσει την θέση διότι το αξίζει.
-Κυρία Διαμαντοπούλου, ευχή θερμή για επιτυχία σας.
Γ.Δ.


Η εστίαση ασθενεί βαρέως
Η εμφανής βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων επιτρέπει σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click in shop κατόπιν ραντεβού και click away κατόπιν παραγγελίας στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Αυτό είναι ένα βήμα εξόδου από το αυστηρό lockdown μετά από δύο μήνες. Ωστόσο απέχουμε πολύ από το ανοίξει η εστίαση που είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από όλους στην πανδημία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς που φιλοξενούμε στο σημερινό μας φύλλο ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξος και αυτό που τόνισε είναι ότι αν δεν στηριχθεί με ειδικά μέτρα ο κλάδος θα κλείσουν οι μισές επιχειρήσεις και θα μείνουν χωρίς δουλειά πάνω από 100.000 εργαζόμενοι. Και δεν είναι υπερβολή καθώς είναι 5 μήνες κλειστά με μηδενικούς τζίρους και έξοδα που τρέχουν και συσσωρεύουν χρέη. Τι να σου κάνουν οι επιστρεπτέες όταν στο ταμείο σου δεν μπαίνει σεντς.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…