Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

0

Επιτέλους να ξεβρομίσει ο τόπος από κάποιους ρυπαρούς
Άνοιξαν τα στόματα και γίνονται καταγγελίες και σε άλλους χώρους για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση αλλά και βίαιη, εκβιαστική ή υβριστική συμπεριφορά που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική υγεία των θυμάτων. Το απόστημα που έσπασε με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου είναι πολύ μεγάλο και έχει πολύ βαθιές ρίζες και πολύ σαπίλα και δυσωδία.  Ας ελπίσουμε όλο αυτό να οδηγήσει σε κάτι θετικό για την ίδια την κοινωνία. Να ξεβρομίσει ο τόπος  και να πάψουν κάποιοι από όλους τους χώρους που έχουν εξουσία να κακοποιούν σώματα και ψυχές, να κουρελιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να προκαλούν τραύματα όλων των ειδών που δεν επουλώνονται. Αυτοί οι αναίσχυντοι…
Ίσως όλο αυτό οδηγήσει σε καλύτερες σχέσεις των ανθρώπων…
Αρκεί βέβαια να μην διολισθήσει σε μια άδικη ανθρωποφαγία…
Μ.Ξ.


25.000 ακίνητα έχουν οι τράπεζες
Μετά το ελληνικό δημόσιο, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στην χώρα μας είναι οι Τράπεζες.
Οι τέσσερις λοιπόν μεγάλες Τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους 25.000 ακίνητα κάθε κατηγορίας. Ποσοστό τεράστιο το οποίο είναι γνωστό πως προήλθε.
Αυτά λοιπόν τα χιλιάδες ακίνητα αποφάσισαν οι τράπεζες να τα εκποιήσουν πριν με την πάροδο των χρόνων μειωθεί η τιμή τους λόγω παλαιότητας.
Βέβαια οι τράπεζες στο θέμα αυτό μειονεκτούν διότι οι τιμές που ζητούν είναι υψηλότερες της αγοράς και υπάρχει λόγος ως προς αυτό.
Επιθυμούν να ισοσκελίσουν την χασούρα τους αλλά έτσι τα ακίνητα τους μένουν απούλητα.
Γ.Δ.


Δίκτυα φόρτισης Ι.Χ.
Η στήλη το σχολίασε επισημαίνοντας το αυτονόητο. Δηλαδή, τη δημιουργία ενός ικανού αριθμού σημείων φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Το επεσήμανε και ο πρωθυπουργός προχθές, επανερχόμαστε κι εμείς υπενθυμίζοντας πως προτείνουμε να δημιουργήσει ο δήμος έναν χώρο με φορτιστές για τις ανάγκες των δημοτών.
Προφανώς η φόρτιση θα γίνεται με πληρωμή μέσω της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
Υποστηρίζουμε την πρότασή μας διότι πιστεύουμε πως σε λίγα χρόνια τα περισσότερα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν θα’ ναι ηλεκτρικά.
-Προς προβληματισμό όλων των δήμων.
Γ.Δ.


Στην αρχή είναι δύο
Δεν απουσιάζει και σήμερα το πολιτικό σχόλιό μας.
Λοιπόν όπως αναμενόταν, ο Ανδρέας Λοβέρδος έγινε το πρώτο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής που δήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
Έτσι, μετά τη σίγουρη και βέβαιη πρόθεση της κυρίας Γεννηματά, προστίθεται άλλος ένας υποψήφιος.
Εκείνο βέβαια που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι πως οι υποψήφιοι δεν θα παραμείνουν δύο.
Τώρα κατά πόσους θ’ αυξηθούν ακόμη οι υποψήφιοι, αυτό είναι μη προβλέψιμο. Κάποιες εκτιμήσεις μιλούν για άλλους 2-3.
Όπως και να’ ναι, χρόνος υπάρχει αρκετός μέχρι το φθινόπωρο που θα κορυφωθεί η μάχη.
Γ.Δ.


Το κάμπινγκ Μυρωδάτου
Άλλη μια ατράνταχτη απόδειξη πως ό,τι δεν χρησιμοποιείται και μένει κλειστό πως σταδιακά υποβαθμίζεται και καταστρέφεται.
Αυτό ακριβώς συνέβη στο κάμπινγκ Μυρωδάτου ας είμαστε ειλικρινείς.
Το άφησαν στην τύχη του χρόνια τώρα, το εγκατέλειψαν έτσι χωρίς φροντίδα και οι λεηλασίες ξεκίνησαν.
Γνωστά πράγματα που τα αγνόησαν εκεί στο δήμο Αβδήρων διαχρονικά και τώρα ψάχνουν ποιος φταίει και ποιοι είναι οι δράστες.
Φαινόμενο συνηθισμένο με την αφύλακτη και παρατηρημένη δημοτική περιουσία.
Μήπως το ίδιο δεν έγινε με τα Λουτρά Ποταμιάς και αλλού;
-Τώρα, σαν μωρές παρθένες κλαίνε επί των ερειπίων…
Γ.Δ.


Η απάντηση είναι αλλού
Η επισήμανσή μας με σχόλιο πως δημόσιες υπηρεσίες που λαμβάνουν μέιλ από ιδιώτες για θέματά τους, δεν λαμβάνουν απαντήσεις από τους υπαλλήλους, μάλλον βρίσκει τη λύση του.
Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ αναζητεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει όπου πολίτες και νομικά πρόσωπα στέλνουν μέιλ στις εφορίες και δεν λαμβάνουν απάντηση.
Έτσι, ετοιμάζεται μια αυτοματοποιημένη διαδικασία όπου θα μπαίνει ο φορολογούμενος σε μια ειδική εφαρμογή και επιλέγοντας από μια σειρά εργασιών θα υποβάλλει το αίτημά του λαμβάνοντας άμεσα αριθμό πρωτοκόλλου.
Εντάξει μέχρι εδώ, η συνέχεια έχει σημασία.  Διότι εάν δεν λάβει απάντηση θα μείνει ο πολίτης με τον αριθμό στο χέρι και ο υπάλληλος θα γελά μαζί του.
Άρα, χρειάζεται έλεγχος από τους προϊσταμένους κάθε μέρα εάν απαντήθηκαν πραγματικά τα μέιλ και δόθηκε λύση.
-Εσύ, προϊστάμενε, καταλαβαίνεις ελληνικά ή φτιάχνεις κι εσύ το κορόιδο;
Γ.Δ.


Προσοχή κυρία Κοσιώνη και κύριε Μόσιαλε
Ακούγαμε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι το βράδυ της Τρίτης με την κυρία Κοσιώνη. Καλεσμένος τηλεφωνικά ο γνωστός γιατρός κύριος Μόσιαλος που ζει στο Λονδίνο.
Εντύπωση μας έκανε η συχνή χρήση και από τους δύο της λέξης «παράξει».
Είπανε λοιπόν πάνω από 5-6 φορές την λανθασμένη αυτή έκφραση και κάποιος από το κοντρόλ δεν βρέθηκε να τους διορθώσει, αν το γνώριζε βέβαια…
Προσωπικά, σκασίλα μου για την επανάληψη του λάθους από τους δύο παραπάνω.
Εκείνο όμως που είναι το αρνητικό, είναι που ακούγοντας ο ακροατής που δεν γνωρίζει το λάθος, θα χρησιμοποιεί κι αυτός την ίδια λανθασμένη έκφραση.
-Αλήθεια, δεν υπάρχει ένας φιλόλογος στο σταθμό για να σταματήσει το λάθος;
Βέβαια υπάρχει και ο κύριος Μπαμπινιώτης, αλλά σιγά τώρα αυτοί να καταδεχτούν να ρωτήσουν. Κι έτσι συνεχίζεται το λάθος δυστυχώς…
Γ.Δ.


«Παράταση σύνταξης Μελέτης»
Ούτε το γεφύρι της Άρτας να ήτανε.
Είναι όμως το έργο με την ονομασία «Βελτίωση Βατότητας Δασικής Οδού ‘Ι. Μ. Παναγίας Καλαμούς-Κένταυρος’» .
Αυτός λοιπόν ο δρόμος, που αφορά και την γνωστή «Θηλιά»  πάνω από την Καλαμού, για άλλη μια φορά παίρνει παράταση.
Η νέα παράταση για την ολοκλήρωση της παραπάνω Μελέτης με νέα υποβολή της για έγκριση ορίζεται μέχρι 4 Μαΐου 2021.
Η απόφαση της παράτασης με εντολή Συντονιστή Α.Δ. Μακεδονίας-Θράκης υπογράφεται από τον εκτελούντα καθήκοντα Δ/ντή Δασών Ν. Ξάνθης κ. Μουχταρίδη Παναγιώτη, Γεωτεχνικό-Δασολόγο.
Στο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα διότι η όλη υπόθεση μυρίζει μπαρούτι και δυσάρεστες εξελίξεις.
Γ.Δ.


Στην τελική πεντάδα του ΟΟΣΑ η Διαμαντοπούλου
Μεγάλη επιτυχία για την Άννα Διαμαντοπούλου και την Ελλάδα, καθώς η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος και Υπουργός πέρασε ακόμα έναν γύρο αξιολόγησης και προκρίθηκε στην τελική 5αδα υποψηφίων για το αξίωμα του επόμενου ΓΓ του ΟΟΣΑ.
Το μέγεθος της επιτυχίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτόν τον γύρο αξιολόγησης απέσυραν την υποψηφιότητά τους η εν ενεργεία Πρόεδρος της Εσθονίας, ο μέχρι πριν λίγους μήνες Υπουργός Οικονομικών του Καναδά και ο τέως Αναπληρωτής ΠΘ της Τσεχίας. Ενώ από τον προηγούμενο γύρο είχαν αποσυρθεί οι υποψήφιοι της Πολωνίας και των ΗΠΑ!
Η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου ΓΓ του ΟΟΣΑ, θα ολοκληρωθεί μέχρι την 5η Μαρτίου, ωστόσο όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, η πρόκριση στην τελική πεντάδα δείχνει πώς το κύρος και οι ικανότητες της Ελληνίδας πολιτικού αναγνωρίζονται παγκοσμίως, δικαιώνοντας έτσι και την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη που την επέλεξε να εκπροσωπήσει τη χώρα.


Ο εφιάλτης είναι εδώ
Είναι γεγονός ότι επί ένα χρόνο τώρα όλος ο πλανήτης ασχολείται με την πανδημία και την αντιμετώπισή της την έχουν αναλάβει τα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών. Όλες οι κρατικές υγειονομικές δομές καθώς και το έμψυχο επιστημονικό δυναμικό έριξε όλη του την ενέργεια στην αντιμετώπιση αυτής της  έκτακτης κατάστασης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή όλων των άλλων ιατρικών υπηρεσιών υγείας. Ανεστάλησαν προγραμματισμένα χειρουργεία, δεν λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία. Το ΕΣΥ λειτουργεί σαν ένα ενιαίο νοσοκομείο για ασθενείς με covid. Μοιραία λοιπόν οι άλλοι ασθενείς από χρόνιες σοβαρές παθήσεις που χρειάστηκε να χειρουργηθούν ή να νοσηλευτούν,  να απευθυνθούν στους ιδιώτες γιατρούς και στις ιδιωτικές κλινικές. Το ζήτημα είναι ότι όταν πρόκειται για την υγεία τίποτε δεν μπαίνει μπροστά αλλά στην περίπτωση αυτή πρέπει κάποιος να διαθέτει χρήμα για να βρει μια θέση σε κλινική και να λάβει θεραπεία.  Κι όταν το διαθέτει καλώς …αν όμως δεν το διαθέτει και δεν έχει την ασφάλεια να του καλύψει τις δαπάνες,  τι γίνεται τότε; Αν πρέπει να χειρουργηθεί αλλά στα νοσοκομεία δεν λειτουργούν χειρουργεία;
Αυτό μας γυρνά χρόνια πίσω που όποιος δεν είχε να πληρώσει τον γιατρό απλά …πέθαινε! Και είναι εφιαλτικό!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …