Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

0

Το είχαμε γράψει
Στην στήλη του Σαββάτου σχολιάζαμε «πως είναι λάθος η καλοσύνη» αναφέροντας πως οι δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο τέλος θα «πέσουν» στα μαλακά. Γράφαμε εκτός των άλλων «…Δυστυχώς, να το θυμηθείτε,, όταν συλληφθούν; δεν θα τιμωρηθούν. Κι αυτό, διότι οι δικαστές, θα τους τιμωρήσουν με ποινή αναστολής, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν σαν αγρίμια να ξυλοκοπούν βάναυσα όσους θεωρούν ότι τους θίγουν.
Σε παρόμοιες συμπεριφορές η ατιμωρησία λειτουργεί αρνητικά. Ο δράστης θεωρεί πως καλώς ενεργεί δέρνοντας ανθρώπους προξενώντας σοβαρές, σημαντικές βλάβες. Διαπιστώνει λοιπόν πως επικροτούν την πράξη του και μπορεί να συνεχίζει. Η καλοσύνη προς εν δυνάμει εγκληματίες είναι αδυναμία και είναι λάθος.»
Γ.Δ.


Άρχισε η «δικαίωση»
Κι ενώ η κοινή ελληνική γνώμη σοκαρίστηκε από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη από τους δύο αδελφούς, δικαιώθηκαν όσοι πίστευαν ότι οι δύο νέοι στο τέλος δεν θα τιμωρηθούν. Η αρχή έγινε την Τρίτη όταν το Δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο αδελφούς-δράστες. Απλά τους υποχρέωσε να εμφανίζονται κάπου-κάπου στην Αστυνομία και τους υπέβαλε χρηματική εγγύηση από 2.000 ευρώ.
-Να το θυμηθείτε: Στο τέλος, όταν από χρόνια γίνει η δίκη, οι δύο αδελφοί θ’ απαλλαγούν οριστικά και ίσως ζητήσουν και τα ρέστα από τον σταθμάρχη…
Γ.Δ.


Οικονομία και εμβόλια
Ίσως φανεί παράξενο το ζευγάρωμα, όμως απεναντίας, είναι το πλέον αμοιβαίο και ζητούμενο και ιδού γιατί.
Κατ’ αρχάς με την γρήγορη ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος. Όσο θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασθέντων τόσο θα μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων. Άρα, σημασία μεγάλη έχει αυξηθούν οι εμβολιασμοί διότι από κει θα προέλθει η ανοσία του πληθυσμού. Και ανοσία σημαίνει ελεύθερη κίνηση, ελεύθερη αγορά, λειτουργία της οικονομίας στο σύνολό της. Έτσι, αυταπόδεικτα πλέον για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, οικονομία και εμβόλια συνδέονται τόσο πολύ. Άρα, πρέπει να πετύχει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, για ν’ ανοίξει πλήρως η αγορά και αναπνεύσει η οικονομία.
Γ.Δ.


Έχουν δίκιο οι κυνηγοί
Συμμερίζομαι απόλυτα την διαμαρτυρία των κυνηγών διότι στην ουσία αυτής έχουν απόλυτα δίκιο.
Και με την ευκαιρία να το ξεκαθαρίσω: Καμία σχέση με το κυνήγι έχω, κι ούτε βέβαια συμφωνώ με το κυνήγι που γίνεται με επαναληπτικά όπλα, ενώ δέχομαι ότι για κάποιο χρονικό διάστημα αυτό θα πρέπει να σταματήσει.
Όμως η διαμαρτυρία των κυνηγών είναι δίκαιη. Αυτοί που απαγόρευσαν το κυνήγι για την προστασία λόγω του κορωνοϊού μάλλον είναι άσχετοι και δεν γνωρίζουν πως ακριβώς γίνεται αυτό.
Αλήθεια, πού τον βλέπουν τον συνωστισμό; Δεν ξέρουν πως κάθε κυνηγός κυνηγάει συνήθως μόνος;
Αν το αγνοούσαν, όφειλαν να ρωτήσουν, να μάθουν. Θα το μάθουν όμως στις εκλογές όπως λένε, τότε που θα τους καταψηφίσουν οι εν Ελλάδι κυνηγοί που ξεπερνούν τις πεντακόσιες χιλιάδες.
-Αλήθεια, γιατί απαγόρευσαν το κυνήγι; Τι δικαιολογία λένε;
Γ.Δ.


Έπρεπε να μπούμε στον 21° αιώνα
Λίγα λόγια για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς συζήτηση για τα ΑΕΙ από την κυβέρνηση. Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε πως ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά υπονόμευσε έως εξαφανίσεως τον νόμο για τα Πανεπιστήμια της Διαμαντοπούλου. Τον οποίο μάλιστα είχε ψηφίσει υποκρινόμενη, διότι μόλις έγινε κυβέρνηση ο υπουργός Αρβανιτόπουλος διέλυσε. Αυτά τότε για να μην ξεχνάμε και τις ευθύνες κάποιων.
Αναγνωρίζοντας τώρα ο Μητσοτάκης πως η ιστορία με τα Πανεπιστήμια δεν «πάει άλλο» προχωρά στην κατάθεση του νομοσχεδίου το οποίο επιφέρει διάφορες αλλαγές ανεβάζοντας τον πήχη για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους καθηγητές αυτών.
Στις αρχές του 21ου αιώνα, συζητάμε εμείς στη χώρα μας για αυτονόητα χρόνων για άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Γ.Δ.


Για το νομοσχέδιο στα ΑΕΙ
Τι αναφέρει το νομοσχέδιο που δεν συμφωνούν οι της αντιπολίτευσης; Ας τα δούμε εν τάχει κάποια.
Το όριο φοίτησης στα ΑΕΙ δεν θα έπρεπε να διευθετηθεί; Η λογική των αιώνιων φοιτητών δεν ήταν κάτι θετικό ούτε για τις σχολές ούτε βεβαίως και τους φοιτητές.
Ακόμη, για την ήπια αστυνόμευση που πλέον θα προβλέπεται, δεν χρειάζεται ιδιαίτερης υποστήριξης. Κάθε Έλληνας είτε ως φοιτητής ο ίδιος είτε το παιδί του, γνωρίζει πολύ καλά πως για δεκαετίες τα ΑΕΙ έγιναν εστίες ανομίας, εμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών.
Βρισκόμαστε στον 21° αιώνα όπου τα πάντα αλλάζουν με ασύλληπτους ρυθμούς. Η εποχή μας απαιτεί γνώσεις από πανεπιστήμια που λειτουργούν και παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Το νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα Ξανοίξουν δρόμοι για μια νέα περπατησιά.
Γ.Δ.


Γιατί το άγχος;
Από συμπολίτη μας καθηγητή, μας εστάλη κείμενο με αφορμή σχόλια της στήλης με τίτλο «πάλι το πολιτικό Κέντρο» και το δεύτερο «Σχέδιο δράσης» που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της Τρίτης 19 Ιανουαρίου. Μας γράφει:
Γιατί το άγχος;
«Ανάμεσα στα φιλελεύθερα στελέχη της Ν.Δ. υπάρχει ένας διαρκής, υποβόσκων φόβος για τη λαϊκή Δεξιά της παράταξης. Όπως συμβαίνει στα εορταστικά οικογενειακά τραπέζια, όπου η ανησυχία για τους ευέξαπτους συγγενείς περιορίζει τα θέματα συζήτησης στα απολύτως στοιχειώδη για να μην ξεσπάσει κάποιος καβγάς, έτσι και στη Ν.Α., η σκέψη μη τυχόν και θιγούν οι της δεξιάς πλευράς, με τη μία ή την άλλη αφορμή, γεννά αμηχανία, ανάμεικτη με ένα εσχατολογικό στρες. “Ας το αφήσουμε αυτό καλύτερα γιατί ποιος ξέρει τι θα συμβεί όταν το ακούσει η δεξιά πτέρυγα”».
Για την αντιγραφή Γ.Δ.


Το φαινόμενο Τραμπ
Τέλος εποχής για την προεδρία Τραμπ, μια προεδρία που πολλοί Αμερικανοί αλλά και όχι μόνο, θέλουν να ξεχάσουν. Ιδιαιτέρως δε το κύκνειο άσμα του με τις ντροπιαστικές σκηνές κατάληψης στο Καπιτώλιο σε μια προσπάθεια κατάλυσης των θεσμών. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει μάθημα ανά τον κόσμο και να θωρακιστούν περισσότερο οι δημοκρατικοί θεσμοί από αυτούς που τις επιβουλεύονται. Αν κάτι δίδαξε η θητεία Τραμπ είναι πως ένας κροίσος μπορεί να καταλάβει την εξουσία και να εγκαθιδρύσει αστυνομοκρατία αλλά και να φέρει στο προσκήνιο ένα ακροδεξιό, μισαλλόδοξο κοινό με ρατσιστικές και εθνικιστικές ιδεολογίες ικανό να απειλήσει την δημοκρατία και τους θεσμούς της. Χρησιμοποιώντας μια ακροδεξιά ρητορική μίσους και συνωμοσιολογίας έλαβε το χρίσμα του χειρότερου προέδρου ever στις ΗΠΑ.
Ας ελπίσουμε με τον Μπάιντεν να αναπνεύσουν οι Αμερικανοί ελεύθερα και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως ο Φλόιντ, ο Σκοτ και τόσοι άλλοι!
Μ.Ξ.


Πρεμιέρα με τρεις 90ρηδες το εμβόλιο στον Εχίνο
Πρώτη μέρα εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου για την ομάδα των 85 και άνω και μόνο τρεις υπερήλικες που είχαν προηγουμένως κλείσει ραντεβού εμβολιάστηκαν. Οι υπόλοιπες 3 δόσεις του ενός φιαλιδίου που παρέλαβε το Κέντρο δεν πήγαν χαμένες αφού εμβολιάστηκαν ισάριθμοι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου. Είναι φανερό ότι υπάρχει επιφύλαξη στον πληθυσμό και δεν φταίει γι αυτό ότι δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθούν στα φαρμακεία και να κλείσουν ραντεβού.  Αυτοί οι τρεις που εμβολιάστηκαν ήταν μάλιστα 85, 90 και 92 ετών και δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ας ελπίσουμε τις επόμενες μέρες να υπάρξει ενδιαφέρον. Μην ξεχνάμε ότι ο Εχίνος αλλά και όλος ο δήμος Μύκης έχασε πολλούς ανθρώπους από την πανδημία και το εμβόλιο είναι απαραίτητο για την ελευθερία και την επιστροφή μας στην κανονικότητα.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…