Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πολίτης που ήθελε να εξυπηρετηθεί χωρίς ραντεβού γρονθοκόπησε υπάλληλο της ΠΕ Ξάνθης

Πολίτης που ήθελε να εξυπηρετηθεί χωρίς ραντεβού γρονθοκόπησε υπάλληλο της ΠΕ Ξάνθης

2

Επενέβη η αστυνομία. Καταδικάζει την επίθεση και ζητά υπηρεσίες φύλαξης στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας ο σύλλογος των υπαλλήλων

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητώντας να ληφθούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των εργαζομένων

 

Επίθεση δέχθηκε υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από πολίτη που επέμεινε να εξυπηρετηθεί χωρίς ραντεβού, παρότι τα περιοριστικά μέτρα προβλέπουν ως απαραίτητη προϋπόθεση τον προγραμματισμό συνάντησης για τους πολίτες, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καταδίκασε την επίθεση, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των εργαζομένων.

 

Υπηρεσίες security ζητούν οι υπάλληλοι από τον αντιπεριφερειάρχη

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό ο σύλλογος των υπαλλήλων αναφέρει: «δυστυχώς, ένα ακόμη περιστατικό βίαιης επίθεσης με προπηλακισμούς – που αυτή την φορά χρειάστηκε και η συμβολή της Αστυνομίας- εναντίον υπαλλήλου της Π.Ε. Ξάνθης, συνέβη πριν λίγες ώρες.

Φυσικά και σε αυτό το περιστατικό η επίθεση ήταν πρόσχημα για να «φοβηθούν» οι συνάδελφοι και να λειτουργήσουν εκτός νομιμότητας. Συνήθη τέτοιου είδους περιστατικά που κατά καιρούς έχουμε στηλιτεύσει, προέρχονται από πολίτες που πιστεύουν ότι, με τις φωνές και τους προπηλακισμούς, θα πετύχουν τις παράλογες , αν όχι παράνομες, απαιτήσεις τους.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης από πολίτη ο οποίος χωρίς ραντεβού ήθελε να εξυπηρετηθεί από την υπηρεσία.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητά για την διοίκηση. Παρά τις συνεχόμενες διαβεβαιώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νικόλαου Ευφραιμίδη τόσο για τα ΜΑΠ όσο και για την φύλαξη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, τίποτα δεν έχει γίνει. Έτσι τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολίτης ο οποίος δεν είχε ραντεβού να προπηλακίσει (γρονθοκοπήσει) υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Ζητάμε άμεσα από τη διοίκηση να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

Απαιτούμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης να μεριμνήσει άμεσα για την τοποθέτηση φύλαξης (Security) στις υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης και να εφαρμόσει άμεσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που προβλέπονται».

 

Περιφερειακή Σύνθεση: «Στην ΠΕ Ξάνθης δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΠΑΜΘ, φαίνεται να μην λαμβάνει σοβαρά την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων»

Από την πλευρά της ανακοίνωση εξέδωσε και η «Περιφερειακή Σύνθεση», σημειώνοντας: «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τον προπηλακισμό υπαλλήλου της ΠΕ Ξάνθης από πολίτη εν ώρα εργασίας και ενώ ασκούσε τα καθήκοντα του.

Προφανώς καταδικάζουμε την συγκεκριμένη επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης, και θέτουμε σε ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και των εξυπηρετούμενων σε αυτές. Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν δικαιολογίες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΠΑΜΘ, φαίνεται να μην λαμβάνει σοβαρά την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα έχουν καταγραφεί ελλείψεις και όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η ασφάλεια εργαζομένων και εξυπηρετούμενων πολιτών σε όλα τα επίπεδα πρέπει να είναι προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας. Δυστυχώς το γεγονότα δείχνουν και εδώ σημαντική αδράνεια.

Η Περιφερειακή Σύνθεση εκφράζει συμπαράσταση στον εργαζόμενο, ευχόμαστε να μην υπάρχουν ζητήματα βλάβης της υγείας του και καλούμε την διοίκηση επιτέλους να ασχοληθεί με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι με τη συνήθη καθυστέρηση και προχειρότητα της».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επαναλαμβάνεται και φέτος η δράση συγκομιδής ελαιών στο Γηροκομείο Ξάνθης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση του Γηροκομείου Το Γηροκομείο…