Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ποδαρικό» χωρίς προβλήματα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ξάνθης

«Ποδαρικό» χωρίς προβλήματα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ξάνθης

0

 

 

Rapid test για τους δασκάλους στο Αμοιρίδιο από Δευτέρα έως και Τετάρτη 

 

Χωρίς απουσίες από μαθητές και δασκάλους η πρώτη μέρα μετά το lockdown

 

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι μετά από δυο μήνες και στα θρανία τους ξανά επέστρεψαν τα Ξανθιωτάκια των Δημοτικών και των νηπιαγωγείων κάνοντας ποδαρικό για το 2021 με την πρώτη δια ζώσης διδασκαλία. Τα παιδιά έκλεισαν τους υπολογιστές και τα τάμπλετ πήραν τις τσάντες τους και πρωί πρωί συνοδεία των γονιών τους πέρασαν την πόρτα του σχολείου τους φορώντας τις μάσκες τους. Μια καθημερινή συνήθεια που τους έλειψε ιδιαίτερα στα  νήπια και τα παιδιά των μικρών τάξεων που η κοινωνικοποίηση είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της εκπαίδευσης.

 

Rapid test για τους δασκάλους στο Αμοιρίδιο από Δευτέρα έως και Τετάρτη 

Το άνοιγμα των σχολείων συνοδεύτηκε με Rapid test  για τους δασκάλους που έκλεισαν ραντεβού τις προηγούμενες μέρες μέσα από την φόρμα https://edu.testing.gov.gr για δωρεάν έλεγχο COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω. Παράλληλα, και προκειμένου να επισπευτεί η διαδικασία ελέγχου όλως των εκπαιδευτικών που το επιθυμούν οργανώθηκε μια διαδημοτική συνεργασία των δήμων Αβδήρων , Τοπείρου και Ξάνθης με την πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης και τον ΕΟΔΥ και από χθες Δευτέρα, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη  το απόγευμα από τις 14:00 έως τις 18:00 στο Αμοιρίδιο θα γίνονται rapid test , σε όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο όλων των Δήμων που προαναφέρθηκαν. 

 

Χωρίς απουσίες από μαθητές και δασκάλους η πρώτη μέρα μετά το lockdown

Μιλώντας στο «Ε» η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα Εύη Στυλιαννίδου ανέφερε πως η πρώτη μέρα ήταν χωρίς προβλήματα και πως ήταν μια μέρα χαράς για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς: «Ήταν όλα εξαιρετικά. Χωρίς κανένα πρόβλημα. Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Οι εκπαιδευτικοί θα υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο και όλα βαίνουν ομαλά. Τα παιδιά ξαναβρήκαν τους φίλους τους, κάθισαν στα θρανία τους . Είναι γεγονός ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους κατά την διάρκεια του lockdown μέσω της τελεκπαίδευση αλλά η δια ζώσης διδασκαλία είναι πολύ σημαντική ειδικά γι αυτές τις ηλικίες που η κοινωνικοποίηση είναι ένας από τους εκπαιδευτικούς στόχους. Δεν είχαμε απουσίες παιδιών ούτε δασκάλων . Όλα ήταν μέσα σ’ ένα πλαίσιο κανονικότητας τηρουμένων των μέτρων και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι αυτό».  

Στιγμιότυπα από τα rapid test για τους εκπαιδευτικούς στο Αμοιρίδιο που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…