Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παράσταση διαμαρτυρίας από τους δασκάλους σήμερα στην ΠΕ Ξάνθης

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους δασκάλους σήμερα στην ΠΕ Ξάνθης

0

Διαμαρτύρονται για την έλλειψη προδιαγραφών ασφάλειας και υγιεινής ως προς την επαναλειτουργία των σχολείων

Για σαφή πολιτική απόφαση αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο σε κάθε περίπτωση υποστηρίζει, κάνει λόγο ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, εκφράζοντας ωστόσο τους προβληματισμούς του, για την έλλειψη ετοιμότητας και προϋποθέσεων ασφάλειας. Για τους λόγους αυτούς, διοργανώνει σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Ξάνθης, στις 2μμ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «το παρατεταμένο χρονικά κλείσιμο των σχολείων κατά την περσινή και φετινή, έως τώρα, σχολική χρονιά έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους τους μαθητές, αλλά ιδιαιτέρως για τους μαθητές και τις μαθήτριες των μικρών τάξεων. Η, δε, εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, στο lock down του Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε χάρη στην ετοιμότητα και αλληλοεπιμόρφωση των εκπαιδευτικών και της σχολικής κοινότητας με τη συνδρομή του υπουργείου να περιορίζεται στην παροχή μιας από ό,τι αποδείχτηκε προβληματικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Δυστυχώς, όμως, ενώ τα σωματεία μας από το καλοκαίρι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν προτάσεις για τη λειτουργία των σχολείων με όρους ασφάλειας τίποτε από αυτά δεν εισακούστηκε. Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη λειτουργία των σχολείων χωρίς καν να αναμένει την επιδημιολογική αποτύπωση των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επιλέγει τη λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες χειρότερες από αυτές του Σεπτεμβρίου, στέλνει τους εκπ/κούς ως αναλώσιμους σε τμήματα 25 παιδιών σε αίθουσες 25 με 30 τ.μ., σε κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν ακόμα περισσότερο τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ανοίγει τα σχολεία, που είναι κατεξοχήν χώροι συνωστισμού, χωρίς να έχουν προηγηθεί μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς.  Τα τεστ που ανακοινώθηκαν ότι θα γίνουν μέσω πλατφόρμας κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών δεν μπορούν να δώσουν με σαφήνεια την εικόνα διάδοσης του ιού στα σχολεία. Το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί, δεν έχει ληφθεί κανένα επιπλέον μέτρο για τη λειτουργία των ολοήμερων, όπου τα παιδιά όλων των τάξεων βρίσκονται στους ίδιους χώρους για τη σίτισή τους και οι μετακινήσεις των μαθητών γίνονται με πληρότητα 100% στα μέσα μεταφοράς».

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καλεί την την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν τώρα σε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η  λειτουργία των σχολείων να είναι ασφαλής. Διεκδικούν:

-Μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές ανά τμήμα και έναν μαθητή ανά θρανίο

– προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και πλήρη κάλυψη υγειονομικών–               καθαριστικών μέσων

-50% πληρότητα στα μέσα μεταφοράς των μαθητών

-Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προτεραιότητα στον προαιρετικό εμβολιασμό (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η UNESCO) πρέπει να έχουν οι ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και έπειτα να ακολουθήσει  η υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα. Ειδική μέριμνα για τα σχολεία ειδικής αγωγής που έμειναν ανοικτά και ανοχύρωτα.

-Αύξηση δαπανών, μέσω της ενίσχυσης του τακτικού προϋπολογισμού, για τη δημόσια εκπαίδευση.

-Κάλυψη όλων των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό των εκπαιδευτικών και μαθητών.

-Προσαρμογή των εκπαιδευτικών αντικειμένων και μαθημάτων για ουσιαστική εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εφόσον απαιτηθεί ξανά.

-Αναπροσαρμογή της ύλης και σχεδιασμός κάλυψής της τους επόμενους μήνες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραμένει υψηλό το φορτίο στην Ξάνθη: 46 νέα κρούσματα

211 συνολικά στην Περιφέρεια, τα 58 στην Καβάλα   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 16 Σεπ…