Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με συνεχείς ρίψεις αλατιού απαντά στον παγετό ο δήμος Ξάνθης

Με συνεχείς ρίψεις αλατιού απαντά στον παγετό ο δήμος Ξάνθης

0

Παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι κρατήθηκε ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Θερμοκρασίες παγετού σημειώνονται από το Σαββατοκύριακο στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Με προληπτικές ενέργειες και θέτοντας επί ποδός τις Τεχνικές Υπηρεσίες του, ο δήμος Ξάνθης κατάφερε και κρατήσει προσβάσιμο το οδικό δίκτυο -ιδιαίτερα στο ορεινό κομμάτι- με συνεχείς ρίψεις αλατιού, οι οποίες και θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του φαινομένου, περί το τέλος της εβδομάδας.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Απόστολος Ελευθεριάδης σημείωσε ότι ο δήμος Ξάνθης «είναι παρών για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία που έπληξε κυρίως τη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης».

Επισήμανε ότι το Σαββατοκύριακο, το θερμόμετρο έκανε βουτιά στους -14 βαθμούς στο Λειβαδίτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία άγγιξε τους -8 βαθμούς.

«Προβλήματα δεν προκλήθηκαν, καθώς ο δήμος με δύο αλατιέρες κατάφερε να ‘κερδίσει’ τον πάγο στο οδόστρωμα στο ορεινό δίκτυο»
Απόστολος Ελευθεριάδης
Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε επίσης, ότι προβλήματα δεν προκλήθηκαν, καθώς ο δήμος με δύο αλατιέρες κατάφερε να ‘κερδίσει’ τον πάγο στο οδόστρωμα στις περιοχές του Δαφνώνα, στο Καρυόφυτο, τον Λειβαδίτη και στο Δασικό Χωριό.

Κάλεσε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί καθώς κινούνται προς και από τη Σταυρούπολη, αλλά και σε όλο το οδικό δίκτυο . Πάντως, όπως σχολίασε οι δρόμοι είναι βατοί και δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα.

Οι Ξανθιώτες, ωστόσο, την Κυριακή βρήκαν την ευκαιρία να «ανεβούν», αναζητώντας χιόνι. Ο κ. Ελευθεριάδης τόνισε ότι σε Σταυρούπολη και Κομνηνά δεν έπεσε χιόνι, ωστόσο, «το έστρωσε» σε περιοχές, όπως το Καρυόφυτο, τον Λειβαδίτη και τον Δαφνώνα.

*Πηγή: Δημοτικό Ραδιόφωνο, Όμορφη Πόλη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η προσωπική διαφορά «καταπίνει» τις αυξήσεις στις συντάξεις

Ανάσα ανακούφισης ύψους 7,75% στους συνταξιούχους αλλά…   «Πάγωμα» της προσωπικής διαφοράς…