Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΟΞ: Έχασε την ευκαιρία να πάρει νίκη εκτός έδρας στην πρεμιέρα

ΑΟΞ: Έχασε την ευκαιρία να πάρει νίκη εκτός έδρας στην πρεμιέρα

0

Ισοπαλία 1-1 με αυτογκόλ στο 93΄

Η Ξάνθη ξεκίνησε δυναμικά, στην πρεμιέρα της με τον Απόλλωνα Λάρισας στο ΑΕΛ, προηγήθηκε μόλις στο 16΄ με τον Μπριλάντε, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ακυρωθεί ένα κανονικό γκολ αλλά η συνέχεια δεν ήταν εξίσου καλή, με την ομάδα να περιορίζεται σε αμυντική θέση και να μην κυνηγάει ένα δεύτερο γκολ που θα εδραίωνε τη νίκη της. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί στις καθυστερήσεις του αγώνα, με αυτογκόλ την ισοφάριση και να πετάξει τους δύο βαθμούς της νίκης.

Ο Τόνι Πόποβιτς έπαιξε με τον Μπέντο κάτω από τα δοκάρια, τους Στάθη, Βέρκερ, Τάσο Παπάζογλου και Τσαμούρη στην άμυνας, Δημούτσο και Μπριλάντε στον άξονα, Σιατραβάνη και Κέβιν Γκαρσια στα φτερά· με τον Τάτο να είναι ο προωθημένος οργανωτής πίσω από τον προωθημένο Θανάση Παπάζογλου.

Η Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ορεξάτη και πολύ ανώτερη του Απόλλωνα έχοντας την κατοχή και δημιουργώντας ευκαιρίες. Στο 14′ ακυρώθηκε το γκολ του Σιατραβάνη ως οφσάιντ, κάτι που όπως φάνηκε στο ριπλέι δεν ίσχυε, αλλά αυτό δεν έριξε αγωνιστικά την ομάδα, η οποία με στην αμέσως επόμενη φάση, στο 16΄, έφτασε στο γκολ, μετά από μια ωραία επιθετική ενέργεια, όταν ο Θανάσης Παπάζογλου έδωσε την μπάλα στον Μπριλάντε κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα.

Μετά το πρώτο γκολ η Ξάνθη δεν κυνήγησε να διπλασιάσει τα τέρματά της αλλά άφησε χώρο στον Απόλλων, ο οποίος δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά την Ξανθιώτικη ομάδα.

Στην επανάληψη ο ΑΟΞ συνέχισε ενώ ήταν ανώτερος ποιοτικά να μην επιδιώκει το γκολ αλλά να περιορίζεται σε αμυντικό ρόλο, θεωρώντας ότι έχει εξασφαλίσει τη νίκη και βλέποντας την αδυναμία του αντιπάλου να απειλήσει, αλλά τιμωρήθηκε στο 93΄με το αυτογκόλ του Γιούμαν και έχασε την ευκαιρία να ξεκινήσει με μία εύκολη νίκη.

Το γεγονός ότι οι δύο σημαντικότερες υποψήφιες ομάδες για άνοδο, ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός ξεκίνησαν με νίκες εκτός έδρας, δείχνει ότι η μάχη θα είναι σκληρή κι ότι η Ξάνθη έχασε μια μεγάλη ευκαιρία.

Το μενού της αυριανής δεύτερης αγωνιστικής περιλαμβάνει ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Ιωνικό και πρέπει η ξανθιώτικη ομάδα να πάρει τη νίκη για να δείξει από την αρχή ότι είναι το φαβορί για την άνοδο στην πρώτη αγωνιστική.

Διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Κουκουλάς της ΕΠΣ Λέσβου με α’ βοηθό τον Σακκά της ΕΠΣ Θεσσαλίας και β’ βοηθό τον Νταβέλα της ΕΠΣ Μακεδονίας και 4ο διαιτητή τον Φώτη Πολυχρόνη (ΕΠΣ Πιερίας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Γλύκος (87′ λ.τρ. Τάλισον), Τζοβάρας (60′ Τασιούλης), Αθανασιάδης, Χατζής, Σκούπρας, Μόρας, Λίταινας, Καρρίκι, Γκόλιας, Μπάλλας (74′ Μπάμπης), Μπαστιάνος (74′ Μπαλογιάννης).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Tony Popovic): Μπέντο, Στάθης, Τσαμούρης (80′ Τεσίγια), Βέρκερ, Παπάζογλου Τ. (62′ λ.τρ. Τζούρμαν), Δημούτσος (80′ Θυμιάνης), Μπριλάντε, Σιατραβάνης (56′ Έμπερτ), Τάτος, Γκαρσία (80′ Παντελιάδης), Παπάζογλου Θ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

ΑΕ Καραϊσκάκης-Λεβαδειακός 0-2 (7΄Μυτίδης, 55΄Μύγας)

Παναχαϊκή-ΑΟ Τρίκαλα 1-1 (17΄Μπάτροβιτς-78΄Ευθυμίου)

Ιεράπετρα-Διαγόρας 1-1 (70΄Γκίνη-14′ πεν. Μπαστακός)

Χανιά-Δόξα Δράμας Αναβλήθηκε

Εργοτέλης – Ιωνικός 0-1 (6- Κάστρο)

Απόλλων Λάρισας – Ξάνθη 1-1 (90+3 αυτ. Γιούρμαν – 16′ Μπριλάντε)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Λεβαδειακός 3 (2-0)
  2. Ιωνικός 3 (1-0)
  3. Ξάνθη 1 (1-1)
  4. Τρίκαλα 1 (1-1)
  5. Διαγόρας Ρόδου 1 (1-1)
  6. Απόλλων Λάρισας 1 (1-1)
  7. Παναχαϊκή 1 (1-1)
  8. Ιεράπετρα 1 (1-1)
  9. Εργοτέλης 0 (0-1)
  10. ΑΕ Καραϊσκάκης 0 (0-2)
  11. Χανιά *
  12. Δόξα Δράμας *

*Χανιά και Δόξα Δράμας δεν αγωνίστηκαν λόγω του θέματος με τους Δραμινούς.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…