Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Μαχαίρια» και για το άνοιγμα των σχολείων ανάμεσα στις τοπικές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

«Μαχαίρια» και για το άνοιγμα των σχολείων ανάμεσα στις τοπικές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

0

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «επικοινωνιακό και διαχειριστικό αλαλούμ» και η ΔΗΜΤΟ μιλά για «ανταρτοπόλεμο χωρίς προγραμματικό λόγο και σχέδιο»

«Επικοινωνιακό και διαχειριστικό αλαλούμ» χαρακτήρισε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης το άνοιγμα των σχολείων, σχολιάζοντας ότι αυτό ανακοινώθηκε πριν από τη γνωμοδότηση της επιτροπής των ειδικών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, «η κυβέρνηση ξανανοίγει τα σχολεία, χωρίς  να έχει κάνει τίποτα,  από το Νοέμβριο, που έκλεισαν «προληπτικά».

  • Με 25 παιδιά και επιπλέον εκπαιδευτικούς ανά τμήμα, το δυναμικό των σχολικών τάξεων είναι τριπλάσιο, σε σχέση με τα 9 άτομα που είχε θέσει ως «ασφαλές όριο», στα γιορτινά τραπέζια.
  • Χωρίς εμβολιασμούς των χιλιάδων εκπαιδευτικών που βρίσκονται στα σχολεία.
  • Χωρίς ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας.
  • Χωρίς εξασφάλιση εξοπλισμού για την υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπ/ση.
  • Εμμένοντας στην λογική της τηλε-αξιολόγησης, τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές είναι εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς δε διαθέτουν τα τεχνολογικά μέσα τα οποία όφειλε να τους παράσχει, αντί να «επενδύει» στις λίστες Πέτσα.
  • Χωρίς να έχει αναστείλει την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα ‘’διώξει’’ από το Δημόσιο Σχολείο μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού, ιδιαιτέρως των λιγότερο ευνοημένων κοινωνικών στρωμάτων», ενώ χαρακτηρίζεται «πολιτικά ανεύθυνη, επιστημονικά αστήριχτη, και στην ουσία της, εγκληματική, η επαναλειτουργία των σχολείων».

Στη νέα κριτική της κυβέρνησης απαντά, όπως αναμενόταν, η ΔΗΜΤΟ Ξάνθης, σχολιάζοντας ότι, «αφού η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης …έλυσε το θέμα των εμβολιασμών με τις παρεμβάσεις της τώρα θέλει να λύσει και το θέμα της επαναλειτουργίας των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής. Τελικά κύριοι δε λέτε να καταλάβετε. Αλλά πώς θα γίνει αυτό (να καταλάβετε) όταν όλα ξεκινούν από την κορυφή; Όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ακολουθεί την τακτική του ανταρτοπόλεμου χωρίς προγραμματικό λόγο και σχέδιο ανταποκρινόμενο στις τρέχουσες ανάγκες τις κοινωνίας; Πως τα στελέχη και οι βουλευτές του να πείσουν ότι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις να διευθύνουν και να αναβαθμίσουν τη χώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς; «Ομιλείται μη ακουόμενοι» κύριοι. Το ιδεολογικό σας DNA δε σας αφήνει να αλλάξετε αλλά και η παρατεταμένη αλαζονεία σας ως απότοκο της προηγούμενης θητείας σας στην εξουσία δε σας επιτρέπει να διαβάσετε τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις ώστε να προσαρμοστείτε σε αυτές. Κατανοούμε ότι δεν έχετε χρόνο. Ασχολείστε με τα του οίκου σας…μάλλον με τα ΤΩΝ οίκων σας γιατί τώρα σας προέκυψε και το casa di ΡΕΝΕ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …