Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Αμοιρίδης: Τελικά είναι πολύ το νερό ή μεγάλη η αδράνεια τους

Μ. Αμοιρίδης: Τελικά είναι πολύ το νερό ή μεγάλη η αδράνεια τους

0

Κριτική με αφορμή τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα: «να μιλάμε κάθε χρόνο για πρωτοφανείς καταστάσεις και ”πολύ νερό” δεν είναι σοβαρό ούτε και αποδεκτό»

Σε κριτική με αφορμή τα προβλήματα που άφησαν στη Θράκη οι πρόσφατες βροχοπτώσεις προέβη με προσωπική του δήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης, επισημαίνοντας ότι οι χρόνιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρική οχύρωση μας φέρνουν κάθε χρόνο αντιμέτωπους με καταστροφές σε καλλιέργειες και περιουσίες. Όπως αναφέρει ο ίδιος, «βρέθηκα για προσωπική μου υπόθεση στην Κομοτηνή και διαπίστωσα με θλίψη ότι απόρροια των πλημμυρικών φαινομένων ήταν αρκετοί κάτοικοι της Ροδόπης να έχουν προβλήματα υγείας ορθοπεδικά από χτυπήματα. Οι αγρότες είναι αντιληπτό από όλους μας τι έπαθαν. Άκουσα και δηλώσεις του τοπικού αντιπεριφερειάρχη για ‘’πολύ νερό’’, πρωτοφανές κλπ . Βέβαια τα ίδια είπε και το 2016 αλλά και πιο πρόσφατα το 2019. Αντίστοιχα και εδώ στη Ξάνθη με ελάχιστη βροχόπτωση πριν λίγες εβδομάδες παρατηρήθηκαν προβλήματα σε σημεία, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από το μέγεθος της βροχόπτωσης. Ο τοπικός μας αντιπεριφερειάρχης κρύφτηκε πίσω από τους Δήμους όπως άλλωστε το συνηθίζει, οι υπόλοιποι της περιφερειακής διοίκησης από τη Ξάνθη; Όλα τέλεια τα βρίσκουν μάλλον, αλλά κάποιοι συμπολίτες μας ζημιώνονται συνεχώς από αιτίες που μπορούσαν να προβλεφθούν και να αποτραπούν τα προβλήματα τους. Τέτοιου είδους καταστροφές είναι αποδεκτές και πιθανές με κύκλο επανάληψης δεκαετιών και όχι σχεδόν ετήσιο όπως συμβαίνει στην περίπτωση Ροδόπης και Έβρου. Συνεπώς να μιλάμε κάθε χρόνο για πρωτοφανείς καταστάσεις και ”πολύ νερό” δεν είναι σοβαρό ούτε και αποδεκτό. Μάλλον απλά δεν κάνουν τίποτα και νομίζουν ότι αυτό το ξεχνάει ο πολίτης.

Τελικά είναι πολύ το νερό ή μεγάλη η αδράνεια τους;

Το 2020 πολλές φορές εγώ και οι συνάδελφοι μου της Περιφερειακής Σύνθεσης στη Ξάνθη, προτείναμε λύσεις και ζητήσαμε να γίνει μία συνολική προετοιμασία για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, όχι μονοδιάστατα για την αντιπλημμυρική προστασία αλλά σε συνδυασμό με την άρδευση, τη διαχείριση των φερτών αδρανών υλικών κλπ. Δυστυχώς καμία ανταπόκριση και καμία διάθεση να δούνε σοβαρά αυτά τα ζητήματα όπως άλλωστε προβλέπονται από την κοινή αγροτική πολιτική και τις περιβαλλοντικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελικά είναι πολύ το νερό ή είναι πολύ μεγάλο το κενό στην πολιτική ζωή του Νομού μας; Μυαλό έχουμε όλοι να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για έγκριση Προϋπολογισμού 2025

Κλήση σε ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισί…