Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξανά το αίτημα για πυροσβεστικό κλιμάκιο στο δήμο Μύκης

Ξανά το αίτημα για πυροσβεστικό κλιμάκιο στο δήμο Μύκης

0

Με αφορμή το τραγικό συμβάν στις Σάτρες απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Μπαράν Μπουρχάν

 

Το αίτημα άμεσης ανάγκης σύστασης πυροσβεστικού κλιμακίου στο δήμο Μύκης επαναφέρει ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν, με επερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο βουλευτής αναφέρει: «με αφορμή άλλο ένα τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στις Σάτρες του Δήμου Μύκης, όπου ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κάηκε ζωντανό όταν πυρκαγιά ξέσπασε στην οικία την οποία διέμεναν, καταδεικνύεται για ακόμα μια φορά η ανάγκη σύστασης μόνιμου κλιμακίου της Πυροσβεστικής στον Δήμο Μύκης. Παρόμοια συμβάντα έχουν επαναληφθεί ουκ ολίγες φορές στον ορεινό όγκο του νομού μας που καλύπτεται από τεράστιες δασικές εκτάσεις.

Η μεγάλη χρονική απόσταση από τον κέντρο της Ξάνθης έως τις ορεινές περιοχές, λόγω της ιδιομορφίας του δρόμου ξεπερνά τα 45 λεπτά και όπως είναι αντιληπτό τα κλιμάκια της Σταυρούπολης και της Ξάνθης δεν μπορούν να καλύψουν τόσο μεγάλη έκταση και απόσταση.

Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν και είναι υπεράνθρωπες, αυτό όμως δεν αρκεί όταν μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Προτίθεστε να προχωρήσετε σε  εγκατάσταση κλιμακίου της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Μύκης,  λόγω του δυσπρόσιτου χαρακτήρα της περιοχής που καλύπτεται από μεγάλο όγκο δασικών εκτάσεων;

2.Τι είδους μέτρα σκοπεύετε να λάβετε μελλοντικά, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα τραγικά περιστατικά;».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…