Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Καταγγέλλει ο Ιωνικός ότι ήταν ζούγκλα τα Πηγάδια αλλά δικοί του φίλαθλοι δημιούργησαν επεισόδια

Καταγγέλλει ο Ιωνικός ότι ήταν ζούγκλα τα Πηγάδια αλλά δικοί του φίλαθλοι δημιούργησαν επεισόδια

0

Τι απαντά η ΠΑΕ Ξάνθης δια του Ανέστη Τσετινέ

 Η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες του γηπέδου των Πηγαδίων την Τετάρτη σχολιάστηκε ευρέως την επόμενη ημέρα, ενώ με ανακοίνωσή του ο Ιωνικός καταγγέλλει την Ξανθιώτικη ΠΑΕ ότι άφησε να δημιουργηθεί μία ζούγκλα στο γήπεδο. Ωστόσο τα μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος του παιχνιδιού, όταν τρεις φίλαθλοι της Ξάνθης προσπάθησαν να βγάλουν ένα πανό και δέχθηκαν αρχικά λεκτική βία ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν επιθετικά εναντίον τους περίπου 10 (!) φίλαθλοι του Ιωνικού, που βρισκόταν στις κερκίδες, άλλα δείχνουν. Το περιστατικό έληξε μόνο μετά την παρέμβαση της αστυνομίας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το παιχνίδι  η ΠΑΕ Ιωνικός κατήγγειλε κλίμα τρομοκρατίας στα Πηγάδια, καθώς και την παρουσία υπεράριθμων στις κερκίδες του γηπέδου εν καιρώ πανδημίας: «Η ΠΑΕ Ιωνικός καταγγέλλει τη σημερινή “ζούγκλα” των Πηγαδίων και το ρεσιτάλ ανομίας που επικράτησε σε καιρό πανδημίας! Η γηπεδούχος ομάδα ΠΑΕ Ξάνθη, διοργάνωσε το παιχνίδι σε κλίμα τρομοκρατίας, και αποκορύφωμα των όσων θλιβερών γεγονότων βίωσε σήμερα η αποστολή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας, που ταξίδεψε στα Πηγάδια, ήταν το άθλιο κτύπημα που δέχτηκε ο Αμπούντ-Ομάρ από μπάλα που πέταξε με δύναμη οπαδός της γηπεδούχου ομάδος, που είχε μπει ανενόχλητος στον αγωνιστικό χώρο από την πόρτα που είχε ανοίξει δίπλα ακριβώς από το ασθενοφόρο. Μια πόρτα, που άνοιγε και έκλεινε για όποιον γούσταρε… Επιπλέον, περιμένουμε την έκθεση του παρατηρητή και της Αστυνομίας και την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τη σημερινή “ζούγκλα” και για το πως η γηπεδούχους ομάδα ΠΑΕ Ξάνθη, με την ανοχή της Αστυνομίας, πέρασε στο γήπεδο παρανόμως υπεράριθμο κόσμο-οπαδούς. Και όλα αυτά επαναλαμβάνουμε, σε καιρό πανδημίας. Οι οπαδοί, δε, της Ξάνθης αλώνιζαν πάνω από την φυσούνα, προκαλούσαν και έβριζαν ανενόχλητοι και δημιουργούσαν κλίμα τραμπουκισμού που φέρνει το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω».

Η Ξάνθη, μέσω του αθλητικού της διευθυντή Ανέστη Τσετινέ απάντησε σε αθλητικό site για την εικόνα του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στις εξέδρες της και υποστήριξε ότι καμία παραβίαση του πρωτοκόλλου δεν έγινε από την ομάδα.

Μάλιστα ο Ανέστης Τσετινές τόνισε ότι οι παρευρισκόμενοι στο γήπεδο ήταν οι μισοί από το πρωτόκολλο, ενώ επισήμανε πως οι διαπιστευμένοι του Ιωνικού ήταν προκλητικοί, κάτι που προκύπτει και από το βίντεο με τα επεισόδια που προαναφέραμε.

Ο Ανέστης Τσετινές είπε αναλυτικά: «Αν ο Ιωνικός δεν έχανε δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα, δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Το πρωτόκολλο που έχουμε στα χέρια μας κάνει λόγο για 300 άτομα που μπορούν να είναι στο γήπεδο. Η λίστα μας έχει καταγεγραμμένα 158 άτομα, τα οποία θερμομετρήθηκαν πριν μπουν στο γήπεδο, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Σ’ αυτά τα 300 άτομα είναι παίκτες, προσωπικό, η Κ19… Όπως καταλαβαίνετε ο αριθμός των ανθρώπων που ήταν στις εξέδρες του γηπέδου μας ήταν κατά πολύ κάτω από το επιτρεπόμενο όριο. Αυτά είναι πράγματα που γίνονται εκ του πονηρού από ανθρώπους του Ιωνικού, οι οποίοι ήταν στην απέναντι εξέδρα και έβριζαν σ’ όλη τη διάρκεια του ματς παίκτες θίγοντας οικογένειες. Προκαλούσαν και ζητούν και τα ρέστα. Δεν τους γνωρίζω προσωπικά και δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους του Ιωνικού αλλά δεν μπορούν να θίγουν μια ομάδα όπως η Ξάνθη, που δεν θα έκανε τίποτα παράτυπο για να νικήσει έναν αγώνα. Μπορεί αυτά να γίνονταν παλιά, δεν το γνωρίζω. Με εμάς όμως όχι. Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους, όχι μόνο με τον Ιωνικό.

Το λάθος μας ήταν λόγω του ότι ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί τα καινούργια καθίσματα στο γήπεδο, κάποιοι που βρέθηκαν στο γήπεδο δεν τήρησαν αποστάσεις και έκατσαν πιο κοντά.

Όταν χάνεις στο 98′, όμως, σου φταίνε όλα, συμφωνώ και το καταλαβαίνω όμως να μην μπλέκουμε τα πράγματα. Μας ενόχλησε πολύ αυτό που έγινε. Πάντως, εμείς είμαστε σε θέση να αποδείξουμε μέχρι και το ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…