Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η «Περιφέρεια σε Δράση» στηρίζει το αίτημα για διαβούλευση σχετικά με το ΚΥΤ Φυλακίου

Η «Περιφέρεια σε Δράση» στηρίζει το αίτημα για διαβούλευση σχετικά με το ΚΥΤ Φυλακίου

0

Η παράταξη Σιμιτσή εκτιμά ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί επί του θέματος, να καταγγείλει την έλλειψη ενημέρωσης και να αναλάβει δράση από κοινού με άλλους φορείς της περιοχής

 

Ως προς το ζήτημα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου τοποθετείται η παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση», τονίζοντας ότι το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί επί του θέματος, να καταγγείλει την έλλειψη ενημέρωσης και να αναλάβει δράση από κοινού με άλλους φορείς της περιοχής. Στη σχετική ανακοίνωση οι σύμβουλοι της παράταξης αναφέρουν: «συμμεριζόμαστε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας ολόκληρου του Έβρου που προκάλεσε η εξαγγελία της κυβέρνησης για την επέκταση της δομής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Ορεστιάδα. Θεωρούμε πως εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας την ίδια στιγμή που η περιοχή συνεχίζει να περιθωριοποιείται και να αιμορραγεί δημογραφικά χωρίς να εφαρμόζεται κανένα ειδικό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αρνητικοί. Ο προγραμματισμός για τη χωροθέτηση παρόμοιων δομών πρέπει να αφορά το σύνολο της επικράτειας και να λάβει υπόψη πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σηκώνει ήδη πολύ μεγάλο βάρος, δυσανάλογο προς τον πληθυσμό και την οικονομική της κατάσταση.

Συνεπώς, εκτιμάμε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί επί του θέματος, να καταγγείλει την έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και να αναλάβει δράση από κοινού με άλλους φορείς της περιοχής (Δήμος Ορεστιάδας, ΠΕΔ ΑΜΘ κλπ) για να αποτρέψει τις εξελίξεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…