Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έληξε το θέμα με το κλείσιμο του τελωνείου;

Έληξε το θέμα με το κλείσιμο του τελωνείου;

0

Η ΑΑΔΕ απάντησε στον Χ. Ζεϊμπέκ ότι δεν εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας

Για ερωτήματα που απέμειναν αναπάντητα κάνει λόγο ο βουλευτής Ξάνθης

 

Τη φημολογία περί κλεισίματος του Τελωνείου Ξάνθης που ανέδειξε με επερώτηση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ φαίνεται ότι κλείνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που απάντησε ότι η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό. Παρόλα αυτά ο βουλευτής κάνει λόγο για ερώτημα που δεν απαντήθηκε, αναφέροντας σε σχετική δήλωσή του, «μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με αρ. πρωτ.: 2751/16.12.2020 και με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του Τελωνείου Ξάνθης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω του Υπουργείου Οικονομικών σε μια λακωνική απάντηση μας ενημέρωσε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά της τύχης του Τελωνείου Ξάνθης παραμένουν, μιας και η ΑΑΔΕ δεν αναφέρθηκε στον λόγο που απέστειλε το έγγραφο σχετικά με την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της λειτουργίας πολλών Τελωνείων, μέσα σε αυτά και του Τελωνείου Ξάνθης.

Από την πλευρά μας, ελπίζουμε ότι η ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών συμμερίζονται την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Τελωνείου Ξάνθης, ειδικά, τώρα, με την αύξηση του όγκου εργασιών του, λόγω της αναβάθμισης του Λιμεναρχείου του Πόρτο Λάγος και ενόψει της ολοκλήρωσης του Κάθετου Άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας».

Στην απάντησή της η ΑΑΔΕ, σημείωσε: «Σε απάντηση της εν θέματι ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…