Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΝΞ: Την Πέμπτη η παραλαβή των εμβολίων και την Παρασκευή η έναρξη των εμβολιασμών

ΓΝΞ: Την Πέμπτη η παραλαβή των εμβολίων και την Παρασκευή η έναρξη των εμβολιασμών

0

Αναπρογραμματισμός λόγω της καθυστέρησης παραλαβής των εμβολίων

 Σε τρεις φάσεις δρομολογούνται πανελλαδικά οι εμβολιασμοί των υγειονομικών

Καθυστέρηση μερικών ημερών σημειώνει η έναρξη των εμβολιασμών στην Ξάνθη. Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης θα παραλάβει τα εμβόλια την Πέμπτη, οπότε την Παρασκευή 8/1 αναμένεται η έναρξη των εμβολιασμών. Η μετάθεση της ημερομηνίας, και η παραλαβή των εμβολίων τέσσερις ημέρες αργότερα από το προγραμματισμένο, οφείλεται σε καθυστέρηση στη διαδικασία μεταφοράς, η οποία ωστόσο εκτιμάται ότι δε θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον αρχικό συντονισμό.

Όπως έχει σχεδιαστεί, θα εμβολιαστούν πρώτα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και μετά των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων.

Θα ακολουθήσει λήψη του εμβολίου από άτομα ευπαθών ομάδων.

Κλιμάκιο υγειονομικών του ΓΝΞ μετέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του ΑΧΕΠΑ και παρακολούθησε την διαδικασία του εμβολιασμού, οπότε και υπάρχει ετοιμότητα για την έναρξη της εμβολιαστικής διαδικασίας, με τη λήψη της πρώτης ποσότητας των εμβολίων.

Σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό, ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα γίνει σε 3 φάσεις. Χθες, 4/1/2021, προστέθηκαν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία και έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …