Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους

0

Οι μισθωτοί με αναστολή τον Δεκέμβριο θα λάβουν το υπόλοιπο Δώρο Χριστουγέννων

Έληξε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου η παράταση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας στις δηλώσεις για αναστολές εργασίας του μηνός Δεκεμβρίου, προκειμένου να καταβληθεί το σχετικό επίδομα των 534 ευρώ.

Όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει πως οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ που εντός Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι πληττόμενες και για άλλο διάστημα κλειστές με κρατική εντολή, υποβάλλουν ξεχωριστό έντυπο – δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία. Δηλαδή οι επιχειρήσεις πρέπει να καθορίσουν στο ειδικό πεδίο του εντύπου, αν τα δηλωθέντα χρονικά διαστήματα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων αφορούν διάστημα κατά το οποίο το ΚΑΔ είναι κλειστό ή πληττόμενο.

Η διαφορά με τον Νοέμβριο είναι πως οι πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ θα γίνουν μαζί για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο. Τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή τον μήνα Δεκέμβριο θα καταβληθούν πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα 11 – 15 Ιανουαρίου. Για κάθε μέρα αναστολής ο εργαζόμενος δικαιούται 17,8 ευρώ.

Εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, οι μισθωτοί που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων έως 31/1 από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…