Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενόχληση Ν. Ευφραιμίδη για τη στάση των υπαλλήλων με αφορμή την επίθεση

Ενόχληση Ν. Ευφραιμίδη για τη στάση των υπαλλήλων με αφορμή την επίθεση

0

Ο αντιπεριφερειάρχης καταδικάζει την επίθεση στον εργαζόμενο του θυρωρείου, εκφράζοντας αιχμές για το σύλλογο υπαλλήλων

Ενημερώνει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη φύλαξη του κτηρίου

 

Στην έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε υπάλληλο της ΠΕ από πολίτη, αλλά και σε σχέση με δημόσια τοποθέτηση του συλλόγου υπαλλήλων της αντιπεριφέρειας.

Ο κ. Ευφραιμίδης καταδικάζει την βίαια επίθεση σε βάρος του υπαλλήλου και ενημερώνει ότι η διαδικασία της φύλαξης του κτηρίου της αντιπεριφέρειας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ίδιος εκφράζει την ενόχλησή του για τη στάση που υιοθέτησε η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων και υποστηρίζει ότι έπρεπε να είχαν ενημερωθεί πριν προβούν στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «με αφορμή την βίαιη επίθεση που δέχθηκε υπάλληλος της ΠΕ Ξάνθης, θα ήθελα να καταδικάσω απερίφραστα το γεγονός και να συστήσω σε όλους του συμπολίτες μας να επιδείξουν ψυχραιμία και να φροντίζουν για την σωστή τήρηση των μέτρων προστασίας, που η πολιτεία έχει θεσπίσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοΐού.

Με μεγάλη έκπληξη ενημερώθηκα για τα όσα με Δελτίου Τύπου αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και ιδίως όσο αφορά την απαίτηση τους για την ασφάλεια του κτηρίου δεδομένου ότι ήδη κατά την τελευταία μας συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού τους Συμβουλίου είχαν ενημερωθεί αναλυτικά ότι ήδη από τις 25 Αυγούστου 2020 με το αριθμ πρωτ. οικ. 127826/970/25.08.2020 έγγραφο μου είχα ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την φύλαξη του κτηρίου της ΠΕ Ξάνθης (Διοικητήριο).

Παρόλα αυτά, σαν εργαζόμενοι που είναι στον ίδιο χώρο εργασίας, θα έπρεπε να γνωρίζουν, ιδίως αν είχαν ζητήσει να ενημερωθούν και από τους συνάδελφούς τους της αρμόδιας Υπηρεσίας και μέλη του ίδιου Συλλόγου, ότι οι διαδικασίες αυτές αν και είναι χρονοβόρες βρίσκονται στο τελικό στάδιο(υπογραφή της ανάθεσης του έργου την 08.01.2021) και άμεσα θα αναλάβει ο ανάδοχος την φύλαξη του κτιρίου. Αδιαφορούν λοιπόν για την ουσία των γεγονότων κάποιοι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αυτοπροβολή τους και η δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος μάλιστα κάποιων συνάδελφών τους.

Όσο αφορά τον συγκεκριμένο υπάλληλο, οποίος δέχθηκε την βίαιη συμπεριφορά του πολίτη που ζήτησε να εξυπηρετηθεί χωρίς το απαιτούμενο ραντεβού που ορίζει η Πολιτεία, και είναι υποχρεωμένος να τηρεί, είχε τοποθετηθεί στη θέση του θυρωρείου του κτηρίου της ΠΕ Ξάνθης πολύ πριν αναλάβω καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα μου φρόντισα με την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Ξάνθης την μετέγκατασταση του κέντρου Θεωρητικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και έτσι επιλύθηκε ένα χρονίζον πρόβλημα λόγω της ακαταλληλότητας του προηγούμενου χώρου.

Συντονίσαμε, επίσης την μετεγκατάσταση κάποιων τμημάτων των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Μεταφορών της ΠΕ Ξάνθης με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων.

Τελειώνοντας θα ήθελα να επαναλάβω την βαθιά μου θλίψη για την εμφάνιση οποιασδήποτε μορφής βίας στην κοινωνία μας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρωμένη η παρουσία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην 87η ΔΕΘ

Πρόκειται για μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη παρουσία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκ…