Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοπρατείται προσεχώς και η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου για την Ορεστιάδα

Δημοπρατείται προσεχώς και η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου για την Ορεστιάδα

0

Για τα δύο υποέργα για το δίκτυο σε Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή και Ξάνθη – Δράμα, οι διαγωνισμοί τον ερχόμενο μήνα θα υποβληθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο

 

Μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Ορεστιάδας από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειάς μας, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου από τη ΔΕΔΑ.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος ώστε η πόλη της Ορεστιάδας να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο, σημειώνει σε σχετική του ανάρτηση ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, σημειώνοντας, «πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αναπτυξιακού χαρακτήρα με πολλαπλά οφέλη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ακριτικής πόλης και του βόρειου Έβρου γενικότερα, που τόσο ανάγκη έχουν την ουσιαστική μας στήριξη».

Την Πέμπτη επίσης ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας.

Ενώ όσον αφορά τα δύο υποέργα για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή και Ξάνθη – Δράμα, οι διαγωνισμοί βρίσκονται στο τελικό στάδιο και τον ερχόμενο μήνα θα υποβληθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Ορεστιάδας αποτελεί ξεχωριστό υποέργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της Περιφέρειας (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα και Ορεστιάδα).

Είναι συνολικού προϋπολογισμού 6,57 εκ. € και καλύπτουμε το μισό της χρηματοδότησης με πόρους του ΕΣΠΑ.

Για το θέμα ο κ. Μέτιος είχε τηλεδιάσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κώστα Βενετίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη και τους περιφερειακούς συμβούλους Έβρου Βασίλη Γαλάνη και Βασίλη Δελησταμάτη.

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…