Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διευκρινίσεις Χρυσοχοΐδη για τους περιορισμούς των δημοσιογράφων στην κάλυψη των εκδηλώσεων

Διευκρινίσεις Χρυσοχοΐδη για τους περιορισμούς των δημοσιογράφων στην κάλυψη των εκδηλώσεων

0

Αντιδράσεις από τα ΜΜΕ-‘Θεωρίες συνωμοσίας’ χαρακτήρισε τις αναφορές για παρεμπόδιση δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις ο υπουργός ΠΡΟΠΟ

 

Να καθησυχάσει τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στον χώρο των ΜΜΕ και όχι μόνο, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, επιχειρεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός εξήγησε ότι το μέτρο του αξιωματικού – συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων θα αφορά τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία.

“Θεωρίες συνομωσίας της αντιπολίτευσης που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”, χαρακτήρισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τις αναφορές ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ να καλύπτουν διαδηλώσεις, ενώ εξήγησε ότι, με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο η αστυνομία θα λειτουργεί με κάμερες, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές. Επίσης η αστυνομία θα έχει μια κλιμάκωση στην χρήση των μέσων τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

Ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ

Σε συνέχεια των αντιδράσεων, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει, «σε συνέχεια Ανακοινώσεων επαγγελματικών Ενώσεων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, σχετικά με την σημερινή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1)oι δημοσιογράφοι – φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να καλύπτουν με όποιον τρόπο θέλουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση,

2)επιπλέον ορίζεται χώρος προστασίας τους, πριν τη συνάθροιση, ώστε να γνωρίζουν, εάν θέλουν να προστατευτούν σε περίπτωση επεισοδίων, ότι μπορούν αυτοβούλως να καταφύγουν εκεί,

3)ο Αξιωματικός σύνδεσμος για τους δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ ορίζεται  ώστε, οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούν ότι διατρέχουν κίνδυνο ή εάν υπάρχει απειλή ή τραυματισμός, να μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν και να ζητήσουν βοήθεια.

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω μέτρα, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι μέτρα προστασίας και μόνο, με καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα, από την πλευρά των δημοσιογράφων – φωτορεπόρτερ.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι, αν όχι σκόπιμη, τουλάχιστον καταχρηστική».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…