Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διαφωνεί με τα μέτρα για εκκλησίες και εορτασμό Θεοφανίων η Ιερά Σύνοδος

Διαφωνεί με τα μέτρα για εκκλησίες και εορτασμό Θεοφανίων η Ιερά Σύνοδος

0

Ζητά από την κυβέρνηση να τηρηθούν τα μέτρα, όπως προβλέφθηκαν στην ΚΥΑ της 15ης/12

Κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τα νέα περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες και συγκεκριμένα τη λειτουργία των ιερών ναών εξέφρασε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν διαλογικής συζητήσεως, αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν συναινεί στα νέα κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των ιερών ναών και εμμένει σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την πολιτεία και εντέλλεται οι ιεροί ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για τη συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των ιερών ναών κατά την εορτή των Θεοφανίων.

Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητεί από την πολιτεία να γίνει απολύτως σεβαστή η σχετική ΚΥΑ, χωρίς περαιτέρω προβλήματα, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Παράλληλα, αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την ελληνική κυβέρνηση, θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο ελληνικό κράτος και κάνει έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους», επισημαίνεται στην απόφαση των ιεραρχών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…