Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Διαδικτυακή διάλεξη αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες

Διαδικτυακή διάλεξη αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες

0
treis ierarxes

Την εκδήλωση «Μαθαίνοντας να ζούμε με Αγάπη μαζί» διοργανώνουν με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Καλιγέρη το ΙΘΤΠ και η Μητρόπολη Ξάνθης

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και η Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου τιμούν την ημέρα του εορτασμού των Αγίων Τριών Ιεραρχών και φιλοξενούν τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Καλιγέρη σε διαδικτυακή ομιλία με τίτλο: «Μαθαίνοντας να ζούμε με Αγάπη μαζί». «Τιμούμε την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών γιατί δεν υπήρξαν μόνο Πατέρες της εκκλησίας, αλλά υπηρέτησαν και τα γράμματα, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχουν οι σπουδές και η μόρφωση για τους ανθρώπους», αναφέρουν με την ευκαιρία της εκδήλωσης οι διοργανωτές.

Βιογραφικό ομιλητή

O πρωτοπρ. Αντώνιος Α. Καλλιγέρης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ποιμαντική από τον τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2001), ενώ παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, στην Οικογενειακή πολιτική στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1995-1997).

Η Ποιμαντική των Νέων, του Γάμου και της Οικογένειας, ο σχεδιασμός προγραμμάτων για νέους και οικογένειες καθώς και η Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ποιμαντική των νέων του Γάμου και της Οικογένειας είναι εκείνα που αποτελούν τον ορίζοντα της επιστημονικής αναζήτησής του.

  • Είναι εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Φιλοθέης Φιλοθέης (1992-)
  • Από το 1999 έως το 2013 διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
  • Σήμερα είναι Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,και Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, ενώ είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογένειας και προστασίας του παιδιού και συνεργάτης του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης.
  • Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε θεολογικά περιοδικά.
  • Έχει συγγράψει τα βιβλία Γάμος: Από το Μυστήριο στο θεσμό, Γονείς και παιδιά κάπου θα συναντηθούμε και Λίγο πριν το τέλος μια νέα αρχή ενώ συμμετέχει ως συγγραφέας σε συλλογικούς τόμους όπως Φύλο και Θρησκεία, Οικογένεια σε κρίση, Ονειρεύομαι μια οικογένεια και ένα σχολείο, Γάμος και Οικογένεια κλπ,
  • Ζει στην Eλευσίνα με τη σύζυγό του Αικατερίνη Κωστοπούλου και είναι πατέρας 6 παιδιών.

 

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακή πλατφόρμας ZOOM.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το Ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το e-mail τους στην διεύθυνση fthrace@otenet.gr, μέχρι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί.

Την Παρασκευή το πρωί το Ίδρυμα θα αποστείλει στο e-mail όσων δήλωσαν συμμετοχή, τον σύνδεσμο της εκδήλωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση είναι να έχετε εγκαταστημένη την εφαρμογή ZOOM στο υπολογιστή, στο tablet ή στο κινητό σας τηλέφωνο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…