Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χωρίς Ξανθιώτικο Καρναβάλι και το 2021

Χωρίς Ξανθιώτικο Καρναβάλι και το 2021

0
karnavalos

Συζητά εναλλακτικές δράσεις και «συμβολισμούς» Αποκριάς το Κέντρο Πολιτισμού. Την άλλη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις

Επίσημο τέλος με ανακοίνωση και στο πατρινό καρναβάλι του 2021. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή «ακόμα και αν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορεί να γίνει καμιά «παρέλαση» ή ανοικτή εκδήλωση»

Δεδομένη θεωρείται η ματαίωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και το 2021, λόγω των μέτρων που είναι σε εφαρμογή, για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το Κέντρο Πολιτισμού συζητά για εναλλακτικές δράσεις, που ασφαλώς δε θα περιλαμβάνουν συγχρωτισμό και μαζικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, επιθυμεί να προσφέρει στους ξανθιώτες «χρώματα» Απόκριας, με στολισμούς και κάποιες άλλες συμβολικές πρωτοβουλίες.

Ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα έχουν καθοριστεί οι σχεδιασμοί, οι οποίοι βέβαια, ενδέχεται να υποστούν τροποποιήσεις μέχρι τέλους, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Επίσημο τέλος στο καρναβάλι της Πάτρας για το 2021

Τέλος και επίσημα το πατρινό καρναβάλι του 2021, τουλάχιστον με τις δράσεις που το γνωρίζαμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή, η οποία επεσήμανε ότι «ακόμα και αν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορεί να γίνει καμιά «παρέλαση» ή ανοικτή εκδήλωση και ο προγραμματισμός μας κινείται σε δρόμους τηλεοπτικούς, διαδικτυακούς και με έμφαση στο στολισμό της πόλης», ενώ σημειώνει με συναισθηματική φόρτιση ότι, «η καρναβαλική παρέλαση είναι παρέλαση κεφιού, ανεμελιάς, χορού, διασκέδασης. Το δύσκολο δεν είναι να περιγράψουμε ένα σύνολο περιορισμών και κανονισμών λειτουργίας, το δύσκολο είναι να χωρέσουμε το νόημα του Καρναβαλιού στη νέα πραγματικότητα».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…