Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αύριο αποφασίζονται οι όροι της επανέναρξης λειτουργίας των σχολείων στις 11/1

Αύριο αποφασίζονται οι όροι της επανέναρξης λειτουργίας των σχολείων στις 11/1

0

Ανοίγουν όλες οι σχολικές μονάδες- Επιφυλάξεις από μέλη της Επιτροπής

 

Το χτύπημα το κουδουνιού στις 11 Γενάρη για όλες τις σχολικές μονάδες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Από την πλευρά τους οι επιστήμονες προειδοποιούν για τρίτο κύμα προτείνοντας σταδιακό άνοιγμα των σχολικών μονάδων ή άνοιγμα στο τέλος Γενάρη για να είναι ξεκάθαρη η εικόνα των κρουσμάτων που μπορεί να προέκυψαν στις γιορτές. Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις τους μέλη της Επιτροπής, ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει ληφθεί από πλευράς τους τέτοια απόφαση και ότι όλα θα συζητηθούν τη Δευτέρα.

Αναμένεται πάντως, το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με αυστηρούς κανόνες, όπως για παράδειγμα η πραγματοποίηση rapid test στους μαθητές του Λυκείου και – πιθανόν – του Γυμνασίου, οι οποίοι έχουν την τάση να συνωστίζονται περισσότερο.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από το πρωί της 11ης Ιανουαρίου στα σχολικά συγκροτήματα, θα οριστικοποιηθούν αύριο Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας και θα ανακοινωθούν ακολούθως, προκειμένου να προετοιμασθούν ανάλογα οι χώροι, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να εφαρμοστεί κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρών μαθητών για να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεταξύ των γονέων και των κηδεμόνων που θα πρέπει να πηγαίνουν ή να τα παίρνουν τα παιδιά από τις σχολικές μονάδες.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…