Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανέβηκαν τα κρούσματα στην Ξάνθη

Ανέβηκαν τα κρούσματα στην Ξάνθη

0

Καταγράφηκαν έντεκα νέα κρούσματα στο νομό μας, 21 στην ΑΜΘ και 716 στη χώρα

Στοιχεία για τη μετάλλαξη του στελέχους του κορωνοϊού έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Διαπιστώθηκαν συνολικά 66 θετικά δείγματα για το μεταλλαγμένο στέλεχος

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

268 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 1095 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 18 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5742 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Για πρώτη φορά ο ΕΟΔΥ μαζί με τα κρούσματα κορωνοϊού, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη μετάλλαξη του στελέχους του φονικού ιού. Όπως προκύπτει, αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης του νέου στελέχους κορωνοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται το εξής: «Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 13-23 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Πύλες Εισόδου, την Αττική, την Κρήτη τη Δυτική Ελλάδα και τη Λέσβο.

Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 56 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 7 δείγματα θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7).

Συγκεκριμένα το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε: 1 δείγμα από τις Πύλες Εισόδου 2 δείγματα από την Αττική 4 δείγματα από την Κρήτη Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 66 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2».

 

21 κρούσματα στην ΑΜΘ

3 στην ΠΕ Δράμας

6 στην ΠΕ Έβρου

1 στην ΠΕ Καβάλας

11 στην ΠΕ Ξάνθης

0 στην ΠΕ Ροδόπης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτάχυνση εργασιών για την εκκίνηση του έργου Σμίνθη-Εχίνος του κάθετου άξονα συμφώνησαν Μέτιος-Καραμανλής

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών   Οι υποδομές στον…