Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανέλαβε καθήκοντα ο νέο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης

0

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής την Πέμπτη στο ΥΜΑΘ

Ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης παραλαμβάνοντας από τον προκάτοχό του Υφυπουργό Θεόδωρο Καράογλου.

Στην ομιλία του ο κ. Καράογλου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Φίλε Σταύρο, καλωσόρισες στο Διοικητήριο, σ΄έναν χώρο ο οποίος σου είναι οικείος. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου! Το παν στη ζωή είναι όταν κάνεις τον απολογισμό της ημέρας, να ξέρεις βαθιά μέσα σου πως έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου. Και εγώ παραδίδω τη σκυτάλη έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου! Στους 18 μήνες αυτής της διαδρομής πετύχαμε πολλά και σημαντικά κατά την άποψή μου ζητήματα, συμμετέχοντας ενεργά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019 για την αναγέννηση της Βόρειας Ελλάδας, για την αναγέννηση της Μακεδονίας και της Θράκης. Το ιστορικό κτήριο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, το Διοικητήριο έγινε ανοιχτό, έγινε το σπίτι κάθε Βορειοελλαδίτη. Επίσης, τα μεγάλα έργα, επιτέλους, απέκτησαν σάρκα και οστά! Τις μακέτες, τους μουσαμάδες και τις υποσχέσεις, διαδέχθηκαν οι πράξεις, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα:

– Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς “Thess Intec”, το οποίο φιλοδοξούμε εντός του 2023 να είναι πραγματικότητα και να λειτουργεί, έχει μπει στις ράγες της υλοποίησής του και στο τέλος του καλοκαιριού του 2023, όπως είπα,  θα ανοίξει τις πύλες του.

– Η ανάπλαση της Διεθνούς Εκθέσεως μπήκε και αυτή στην τελική της ευθεία, με τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό να εξελίσσεται απρόσκοπτα, ταχύτατα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2026, στα 100 χρόνια απ΄την πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Θεσσαλονίκη να έχει ένα νέο, υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο.

Επίσης, κάτι που είχα δηλώσει και την πρώτη φορά που ανέλαβα Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης,  τον Ιούνιο του 2012, ότι δηλαδή θέλω το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης να γίνει ένα μικρό Υπουργείο Ανάπτυξης. Και αυτό το πετύχαμε τότε και συνεχίστηκε και τώρα με τη νομοθετική παρέμβαση του τότε Πρωθυπουργού της χώρας, του Αντώνη Σαμαρά, πιστεύω ότι το καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό. Αφού η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων στην οποία υποβάλλονται όλα τα επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό πάνω από τα 3 εκ. ευρώ μέχρι 31/12/2020 ενέκρινε συνολικά 342 επενδυτικά σχέδια, με το ποσό ενίσχυσης να ανέρχεται σε 104,2 εκ. ευρώ. Επίσης, είναι ολοκληρωμένα και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ο Σταύρος θα έχει τη χαρά να το υπογράψει, να εγκριθούν και να προστεθούν επιπλέον 34 επενδυτικά σχέδια επιλέξιμου προϋπολογισμού 225,1 εκ. ευρώ και άλλα 45 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων επιλέξιμου προϋπολογισμού 271,6 εκ. ευρώ. Προφανώς, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…