Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αναδρομικά: Οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων από το ΣτΕ

Αναδρομικά: Οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων από το ΣτΕ

0

Ξεκινά τον Φεβρουάριο τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες

Ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για αναδρομικά μετά τον Μάιο του 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, βάζει η ερμηνεία απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ που εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την περίληψη της απόφασης (1823/2020) που δημοσίευσε το ΣτΕ στις 5 Οκτωβρίου, όπως την ερμήνευσε η ΕΝΥΠΕΚ, ουσιαστικά βάζει οριστικά τέλος στο ζήτημα της συνταγματικότητας των περικοπών των ν. 4051/2012 και 4093/2012, όπως αυτές κρίθηκαν αμετάκλητα νόμιμες και ισχύουσες με το άρθρο 14 του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως εξηγεί η δικηγόρος Μ.Δ.Ε. Εργατικού Δικαίου, Μαρία Ν. Συριανού πως τίθεται οριστικό τέλος στις αξιώσεις των συνταξιούχων, οι οποίοι διεκδικούσαν να τους επιστραφούν αναδρομικά (κύριων και επικουρικών συντάξεων) και για το μετέπειτα (του 2016) χρονικό διάστημα.

Συνεπώς κι ενώ εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά του 11μήνου (2016-2016) σε επικουρικές και δώρα, τα οποία δεν δόθηκαν στους συνταξιούχους με την απόφαση Βρούτση, όπως φαίνεται κόβεται κάθε διεκδικητικό πλαίσιο για το μετέπειτα διάστημα.

Ποιοι θα πληρωθούν τον Φεβρουάριο

Ξεκινά τον Φεβρουάριο τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες δικαιούχων αναδρομικών.

Η αρχή θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου με τους δικαιούχους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων, θα ακολουθήσουν τον Μάρτιο – Απρίλιο οι συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας, ενώ μέχρι το τέλος Απριλίου θα πληρωθούν τα ποσά και στους συνταξιούχους που εργάζονται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…