Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αυστηρά μέτρα για 7 ημέρες από το πρωί της Κυριακής

Αυστηρά μέτρα για 7 ημέρες από το πρωί της Κυριακής

0

Σταματούν click away και η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ, ψάρεμα και κυνήγι

Στόχος της κυβέρνησης το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

 

Αυστηρό lockdown διάρκειας μιας εβδομάδας ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με στόχο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Τα αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα ισχύσουν από αύριο, Κυριακή, και μέχρι τις 6:00πμ της 11ης Ιανουαρίου.

Όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι που είχαν ανοίξει σταδιακά πριν από τα Χριστούγεννα, θα κλείσουν για το εν λόγω διάστημα, ενώ επανέρχεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 21:00 και όχι στις 22:00 όπως ίσχυε για την περίοδο των εορτών.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στόχος είναι να φτάσουμε με ασφάλεια στις 11 Ιανουαρίου, στη «βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας», καθώς όπως πρόσθεσε, «όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες».

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν και το ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και πως την ημέρα των Θεοφανείων δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…