Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 663 εμβολιασμοί χωρίς παρενέργειες στην Ξάνθη

663 εμβολιασμοί χωρίς παρενέργειες στην Ξάνθη

0

3. 645 άτομα εμβολιάστηκαν μέχρι και χθες στην ΑΜΘ – Από την Τετάρτη εμβολιασμοί και στο Κέντρο Υγείας Εχίνου

Κανονικά η ροή των εμβολιασμών στην ομάδα άνω των 85 – Και δεύτερη ευκαιρία έχουν οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν και το μετάνιωσαν. 8 νοσηλεύονται με covid στο νοσοκομείο Ξάνθης και 2 στην ΜΕΘ

Με σταθερό αλλά αργό ρυθμό συνεχίζεται ο εμβολιασμός σε όλη την χώρα και γι αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα», υπογράμμισε καλώντας την ΕΕ να επιταχύνει τη διαδικασία και προσθέτοντας ότι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αδειοδοτηθεί το εμβόλιο της Astra Zeneca τόσο πιο πολλές ποσότητες εμβολίων θα μπορούμε να εντάξουμε στο εθνικό μας σχέδιο.
Σύμφωνα με τα χθεσινά στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr : 85223 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί +5915 την 18/01/2021 και 84884 άτομα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

3. 645 άτομα εμβολιάστηκαν μέχρι και χθες στην ΑΜΘ – 663 στην Ξάνθη
ΕΒΡΟΥ 1278 (+94 την 18/01/2021)
ΚΑΒΑΛΑΣ 686 (+56 την 18/01/2021)
ΞΑΝΘΗΣ 609 (+54 την 18/01/2021)
ΔΡΑΜΑΣ 455 (+44 την 18/01/2021)
ΡΟΔΟΠΗΣ 342 (+27 την 18/01/2021)

Από την Τετάρτη εμβολιασμοί και στο Κέντρο Υγείας Εχίνου
Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής εμβολιασμοί γίνονται μόνο από το Νοσοκομείο Ξάνθης καθώς δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα υπόλοιπα εμβολιαστικά Κέντρα που έχουν οριστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την προσεχή Τετάρτη θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και σταδιακά και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας. Το νοσοκομείο Ξάνθης
επίσης θα στελεχώσει με γιατρούς και προσωπικό για τον εμβολιασμό στα Κέντρα.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι επιθυμούσαν από το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας αλλά και το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Ξάνθης και των άλλων δήμων. Ωστόσο έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα και όσοι από το υγειονομικό προσωπικό αρχικά δεν επιθυμούσε και άλλαξε γνώμη. Ο εμβολιασμός της ομάδας άνω των 85 γίνεται από τις δύο γραμμές εμβολιασμού του νοσοκομείου και σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα ούτε στην διαδικασία αλλά ούτε παρενέργειες στους εμβολιασθέντες που προσέρχονται κανονικά όπως ορίζει το ραντεβού τους.

8 νοσηλεύονται με covid στο νοσοκομείο Ξάνθης και 2 στην ΜΕΘ
Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Ξάνθης καθώς στην κλινική covid νοσηλεύονται 8 ασθενείς και στην ΜΕΘ 2. Είναι φανερό ότι έχει αποκλιμακωθεί η κατάσταση και έχει αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο αλλά και σε κρούσματα που μειώνονται αργά αλλά σταθερά. Υγειονομικοί όμως ανέφεραν ότι αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση χαλάρωση των μέτρων γιατί ο κορωνοϊός έχει αποδείξει ότι μια κατάσταση είναι θέμα λίγων ημερών για να ανατραπεί και να πάει στο «κόκκινο»! Και στην Ξάνθη το γνωρίζουμε καλά αυτό ….

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…