Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 120 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μέρα στο ΓΝΞ

120 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μέρα στο ΓΝΞ

0

Έως τη Δευτέρα αναμένεται η ολοκλήρωση των εμβολιασμών των υγειονομικών στην Ξάνθη

10 άτομα νοσηλεύονται στην κλινική covid-6 στη ΜΕΘ. Αισιοδοξία για το εμβόλιο, αλλά και εγρήγορση στο Νοσοκομείο Ξάνθης για νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας

 

Ξεκίνησε την Παρασκευή ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, παράλληλα με άλλα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ και όλης της χώρας.

Οι εμβολιασμοί της πρώτης μέρας έφτασαν στην Ξάνθη τους 120 (οι 10 πρώτοι ήταν δοκιμαστικοί και έγιναν την Πέμπτη), στη Δράμα τους 97, στον Έβρο τους 92, στην Καβάλα τους 87 και στη Ροδόπη τους 50.

Ικανοποίηση για την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας, αλλά και αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω του εμβολίου εξέφρασε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα που εμβολιάστηκε την πρώτη μέρα των εμβολιασμών, μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝΞ κ. Γεωργίου και τη νοσηλεύτρια επίσης μέλος της Επιτροπής κ. Κουτσογιάννη. Η κ. Ροφαέλα τόνισε ότι: «ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» και επεσήμανε πως για τους εμβολιασμούς το Νοσοκομείο Ξάνθης τηρεί όλα τα πρωτόκολλα που εστάλησαν, ενώ το προσωπικό που ανέλαβε τη λειτουργία των δύο εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Νοσοκομείο, έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να ανταποκριθεί στο έργο που έχει αναλάβει.

Παράλληλα, η ίδια ενημέρωσε ότι λειτουργεί πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα, ώστε με την καταχώριση του εμβολιασμού, ο εμβολιαζόμενος να παραλαμβάνει μήνυμα για τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου, μετά από 21 μέρες.

Τα εμβόλια φυλάσσονται σε θερμοκρασία ψυγείου στο φαρμακείο του Νοσοκομείου και η ποσότητα που παραλήφθηκε καλύπτει τις ανάγκες της πρώτης δόσης, όσων δήλωσαν πρόθεση να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι πρόθεση να εμβολιαστεί εκδήλωσε το 60% του προσωπικού του Νοσοκομείου και το 70% των νοσοκομειακών γιατρών. Εκτιμάται δε, ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έως τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί η λίστα των εμβολιασμών του προσωπικού Νοσοκομείου, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων, οπότε προγραμματίζεται στη συνέχεια, και ανάλογα με τις νέες παραλαβές του εμβολίου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

 

Αποφορτισμένη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ξάνθης, αλλά διατηρείται η ετοιμότητα

Παράλληλα, αισθητά αποφορτισμένη είναι η κατάσταση των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ξάνθη. Χθες, νοσηλεύονταν 10 άτομα στην κλινική covid, και 6 στη ΜΕΘ, όπου υποστηρίζονται σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες νοσηλείας περιστατικών από την Ροδόπη, η οποία δε διαθέτει ΜΕΘ covid.

«Είναι σημαντικό ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους, ωστόσο έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», υπογράμμισε η κ. Ροφαέλα, εφιστώντας την προσοχή στην ανάγκη συνέχισης τήρησης των μέτρων. «Ετοιμαζόμαστε στο Νοσοκομείο για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας. Αυτό το διάστημα έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε την ετοιμότητα με ΓΝΞ με αναβάθμιση δικτύων και έλεγχο εγκαταστάσεων, και βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση για το επόμενο διάστημα», σημείωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, πληροφορώντας παράλληλα ότι συνεχίζει η υποστήριξη από Νοσοκομεία της Αθήνας, με αποστολή δύο ιατρών από την Αθήνα ανά εβδομάδα, για την κάλυψη των εφημεριών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …