Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βέλη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τοπικά για τη διαχείριση πανδημίας

Βέλη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τοπικά για τη διαχείριση πανδημίας

0

Πλήρη αποτυχία χρεώνει στην κυβέρνηση ο Γ. Χατζηθεοδώρου – «Είστε μια δύναμη τυφλής αντιπολίτευσης και πλέον ένα κόμμα αναξιόπιστο.» απαντά η ΔΗΜΤΟ Ξάνθης

 

Τις αντιδράσεις της ΔΗΜΤΟ Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το άρθρο του γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου καταγγέλλει τις επιλογές και ενέργειες της Νέας Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι έχει αποτύχει σε όλα. Ο Αλέξανδρος Νταμπουρατζής ως πρόεδρος και ο Γιώργος Καρασερίδης ως Γ.Γ. της ΔΗΜΤΟ απαντούν με αιχμές, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αναλυτικά, παρατίθενται παρακάτω οι τοποθετήσεις.

 

Γ. Χατζηθεοδώρου: Έχουν σχέδιο

Η κυβέρνηση ούτε καν προσπάθησε να περισώσει κάτι από τη χριστουγεννιάτικη αγορά, με το click away, ξέροντας εκ των προτέρων ότι μόνο οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία. Ήταν εξ αρχής καταδικασμένη αλλά όπως φαίνεται και καλά σχεδιασμένη.

Ασφαλές άνοιγμα της αγοράς θα μπορούσε να υπάρξει μόνο αν η διάδοση της πανδημίας παρέμενε υπό έλεγχο μετά το πρώτο lockdown: είχαν στηρίξει τη Δημόσια Υγεία, είχαν περιορίσει τον έλεγχο του τουρισμού το καλοκαίρι, είχαν κάνει τα απαραίτητα τεστ, στοχευμένα και παντού, είχαν ανοίξει τα σχολεία με σχέδιο και μικρότερα τμήματα και βέβαια είχαν στηρίξει τους εργαζόμενους, ώστε σήμερα να είχαν κάποια χρήματα να ξοδέψουν.

Η κυβέρνηση είχε ελάχιστα κρούσματα Covid να διαχειριστεί πριν προχωρήσει ανέμελα, σε όλες τις «άσκοπες» ενέργειες που έκανε. Απέτυχε στα πάντα.

Μόνο οι επιχειρηματίες της Υγείας, τα πετσωμένα ΜΜΕ και κάτι προμηθευτές των απευθείας αναθέσεων, έχουν λόγο να χαίρονται και να τρίβουν τα χέρια τους. Όπως και κυβερνητικοί επιτελείς με κραυγαλέα ποσά, που έδωσαν σε εταιρίες(ημετέρων) 4 ημερών, με κορυφαία τη Γ.Γ. αντιεγκληματικής πολιτικής, ύψους 1.700.000 ευρώ!

Οι συγκρίσεις με μέτρα άλλων κρατών είναι τουλάχιστον ατυχείς, όταν στην Ευρώπη ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας, στηρίχθηκαν άμεσα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους, με μη επιστρεπτέες εισφορές και επιδόματα.

Εδώ τα μέτρα αυτού του είδους είναι απολύτως ανεπαρκή και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση δεν θέλει να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή, γιατί αυτή επιδιώκει. Τη χρησιμοποιεί ως ευκαιρία για ριζικές αναδιαρθρώσεις, προς όφελος των ισχυρών της αγοράς, που είναι και οι βασικοί της χορηγοί.

Η διάλυση της κοινωνίας είναι η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το σημαντικό τώρα είναι να δούμε την αντίδραση της ίδιας της κοινωνίας.

 

ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ξάνθης: Είστε ένα στεγνό ΟΧΙ σε όλα

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός ότι έχει μειωμένα αντιπολιτευτικά αντανακλαστικά, θέτοντας έτσι την πολιτική του σε αδιέξοδο.

Είναι φανερό ότι η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν παρακολούθησε την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021. Σε άλλη περίπτωση θα της είχαν απαντηθεί όλα τα ερωτήματα και δε θα είχε καταλήξει στα ατυχή συμπεράσματα για την Κυβέρνηση ότι «Απέτυχε στα πάντα» και ότι «Η διάλυση της κοινωνίας είναι η στρατηγική της».

Είναι εύκολο σε περιόδους κρίσης κανείς να κρίνει, αλλά δύσκολο να προτείνει.

Βρίσκεστε συνεχώς σε κατάσταση άρνησης της πραγματικότητας. Προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε πολιτικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά οι προσπάθειές σας, σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν απέδωσαν. Είστε μια δύναμη τυφλής αντιπολίτευσης και πλέον ένα κόμμα αναξιόπιστο.

Ο κατάλογος είναι μακρύς, ορισμένα μόνο δείγματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής προς γνώση και υπενθύμιση των πολιτών :

 • Καταψηφίσατε όλα τα μέτρα ανακούφισης από την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές.
 • Καταψηφίσατε το έκτακτο επίδομα προς τους υγειονομικούς.
 • Δεν ψηφίσατε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά ακριτικά νησιά.
 • Δεν ψηφίσατε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
 • Δεν ψηφίσατε τον προϋπολογισμό της Άμυνας.
 • Καταψηφίσατε τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες παρά το γεγονός ότι τις είχατε υπογράψει.
 • Καταψηφίσατε τη συμφωνία με το Ισραήλ ενώ την είχατε διαπραγματευτεί.
 • Καταψηφίσατε τη συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις παρά το γεγονός ότι είχατε συζητήσει και συμφωνήσει με τις ΗΠΑ.
 • Αμφισβητήσατε το ποσό των 24 δις που διατέθηκε φέτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας παρά το γεγονός ότι αυτό επιβεβαιώθηκε από το Eurogroup.
 • Καταγγείλατε την Κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς πρωτόκολλο ενώ είχαν τηρηθεί και ακολουθηθεί όλα τα διεθνή πρωτόκολλα.
 • Υιοθετήσατε εκδηλώσεις σκοταδισμού φωνάζοντας στο άνοιγμα των σχολείων ότι η Κυβέρνηση θα κάνει τα παιδιά πειραματόζωα και όταν έκλεισαν μιλήσατε για αποτυχία που δεν κατάφερε να τα κρατήσει ανοιχτά.
 • Συνεχίσατε το ίδιο σκοταδιστικό παραλήρημα καταγγέλλοντας την τηλεκπαίδευση όταν την πρώτη μέρα παρουσιάστηκε ένα τεχνικό πρόβλημα φωνάζοντας δήθεν πως τα παιδιά έχασαν μια μέρα εκπαίδευσης.
 • Υπονομεύσατε με τη σκοταδιστική ρητορική σας την ατομική ευθύνη και συνεχίσατε υπονομεύοντας και το ίδιο το εμβόλιο λέγοντας τάχα πως η Κυβέρνηση κάνει εμπόριο ελπίδας.

Αυτή είναι η αντιπολιτευτική σας ανεπάρκεια κύριοι της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ένα στεγνό ΟΧΙ σε όλα.

Και εδώ είναι η μεγάλη διαφορά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εν μέσω της πανδημίας και κυρίως της οικονομικής ύφεσης που προκαλεί σε παγκόσμιο επίπεδο η έξαρση του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση «πατάει γκάζι» για την προσέλκυση επενδύσεων ώστε να αλλάξει το κλίμα και να ενισχύσει την ελληνική οικονομία. Επενδύσεις που δείχνουν την εμπιστοσύνη των εταιρειών παγκοσμίου βεληνεκούς στην ελληνική οικονομία:

 • Επένδυση της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας Microsoft στην Ελλάδα που αναμένεται να φτάσει το 1 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.
 • Επένδυση της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπου αρκετοί εκ των εργαζομένων θα είναι Έλληνες του εξωτερικού που θέλησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
 • Επένδυση και 200 νέες θέσεις εργασίας είναι έτοιμη να υλοποιήσει στην Ελλάδα η British American Tobacco Hellas.
 • Επένδυση της εταιρείας Next e.go SE για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση και μνήμη για να καταλάβουν ποιος απέτυχε στα πάντα και ποιος είχε στρατηγική του τη διάλυση της κοινωνίας.

Το 2021 κύριοι της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης θα είναι το έτος της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, με θετικό πρόσημο για την κοινωνία με τη μείωση των ανισοτήτων και την αύξηση του δημόσιου πλούτου προς όφελος όλων και τότε θα «δούμε την αντίδραση της ίδιας της κοινωνίας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σιαμπάν Μπαντάκ

Στην επιστολή του προς το δήμαρχο δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του. Εκφράζει την ενόχλησή …