Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το υγειονομικό του Δ’ΣΣ ανέλαβε τα rapid test με e-ραντεβού

Το υγειονομικό του Δ’ΣΣ ανέλαβε τα rapid test με e-ραντεβού

0

Κλιμάκια εγκαταστάθηκαν στο στρατόπεδο Στεφανίδη και το παρκάκι της Λευκού Πύργου

 Οι πολίτες που δήλωσαν συμμετοχή για τα 12.000 τεστ τυχαίου ελέγχου ειδοποιούνται με sms και προσέρχονται για έλεγχο

Η πρεμιέρα των μαζικών δειγματοληψιών των 12.000 τεστ τυχαίου ελέγχου πραγματοποιήθηκε χθες, με την καθοριστική συμμετοχή των υγειονομικών του στρατού. Στην Ξάνθη το έργο της διενέργειας των τεστ ανέλαβαν τρία κλιμάκια που τοποθετήθηκαν στο στρατόπεδο «Στεφανίδη» και το παρκάκι της Λευκού Πύργου δίπλα στη 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί η πλατφόρμα στην διεύθυνση testing.gov.gr και έχουν καθοριστεί 386 σταθερά σημεία ελέγχου. Οι πολίτες μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής και στη συνέχεια λαμβάνουν sms από τον ΕΟΔΥ για το χρόνο και το σημείο που έχει καθοριστεί το ραντεβού τους.

Οι υγειονομικοί του στρατού αναλαμβάνουν τη δειγματοληψία που ξεκίνησε χθες, στα σημεία λήψης που λειτουργούν 8.30-2.30. Η συμμετοχή είναι περιορισμένη για την ώρα ωστόσο μιας και η πλατφόρμα άνοιξε στις 21/12 ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σκοπός της δράσης είναι να συνδράμει στην διακοπή αλυσίδων μετάδοσης, στην βελτίωση της προβλεπτικής ικανότητας και την καλύτερη εκτίμηση της ασυμπτωματικής διασποράς στην κοινότητα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικές εκδρομές: Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία τροχονομικού ελέγχου

Σχετικό έγγραφο της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μακρή στάλθηκε…