Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το… μέτρο περιορισμών και μετακινήσεων τηρήθηκε από τους ξανθιώτες τα Χριστούγεννα

Το… μέτρο περιορισμών και μετακινήσεων τηρήθηκε από τους ξανθιώτες τα Χριστούγεννα

0

Τηρήθηκαν οι περιορισμοί στις εκκλησίες-Δεν έγιναν καταγγελίες για συναθροίσεις στην αστυνομία

 Γυναίκα ασθενής με κορωνοϊό παραβίασε την καραντίνα και έφυγε από το Νοσοκομείο χωρίς άδεια-Βεβαιώθηκαν – 158 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις στην ΑΜΘ το τριήμερο

Μπορεί από κάποιους ή πολλούς το… μέτρο να μην τηρήθηκε στο φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τηρήθηκαν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό από τους ξανθιώτες.

Η κίνηση στους δρόμους ήταν βέβαια αρκετά αυξημένη τις ώρες που ήταν ανοιχτή η αγορά, αλλά οι περισσότεροι είχαν προνοήσει ώστε να έχουν ανά χείρας το μήνυμα ή το σημείωμα μετακίνησης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 μμ ερήμωσε απόλυτα την πόλη, στο κέντρο και τις γειτονιές. Τα μέτρα τηρήθηκαν και στις εκκλησίες, όπου έγιναν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ δεν σημειώθηκαν καταγγελίες για συναθροίσεις και πάρτι καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου των Χριστουγέννων στην πόλη μας.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις γιορτινές μέρες που μεσολαβούν και θα υπάρξει ενισχυμένη κινητοποίηση, ώστε να αποφευχθούν οι παραβάσεις μετακίνησης από νομό σε νομό.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιώτη στη Ροδόπη για διοργάνωση πάρτι σε αποθήκη

Σύμφωνα με την αστυνομία, την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (56.861) έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.051) παραβάσεις και (3) συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • (860) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων (34) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (186) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (173) πρόστιμα 300 ευρώ και (13) των 150 ευρώ, εκ των οποίων (7) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (5) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).

Ακόμη, στην Ροδόπη, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης σε αποθήκη και άλλα (4) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ στους συμμετέχοντες στη συνάθροιση.

Ξάνθη: Γυναίκα με covid παραβίασε την καραντίνα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (62.198) έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.237) παραβάσεις και (5) συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • (978) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων (64) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (247) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (242) πρόστιμα 300 ευρώ και (5) των 150 ευρώ, εκ των οποίων (20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (12) παραβάσεις και (5) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).

Στην Ξάνθη, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γυναίκα 50 ετών που παραβίασε την καραντίνα. Συγκεκριμένα, η γυναίκα βρισκόταν στο νοσοκομείο ως επιβεβαιωμένο κρούσμα και αποχώρησε χωρίς τη συγκατάθεση των ιατρών.

Περιορίστηκαν λόγω καιρού οι μετακινήσεις της Κυριακής

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (59.990) έλεγχοι, και βεβαιώθηκαν συνολικά (1.230) παραβάσεις και (49) συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • (984) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων (60) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (234) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (224) πρόστιμα 300 ευρώ και (10) των 150 ευρώ, εκ των οποίων (14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (10) παραβάσεις και (49) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).

Τέλος βεβαιώθηκαν (2) παραβιάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…