Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θολή η…τύχη των οικότροφων φοιτητών για τις γιορτές

Θολή η…τύχη των οικότροφων φοιτητών για τις γιορτές

0

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ ζητά με επιστολή στον περιφερειάρχη για διασφαλιστεί η διαμονή των φοιτητών Ξάνθης και Κομοτηνής με όλα τα μέτρα προστασίας

 

Τη διασφάλιση της διαμονής των οικότροφων φοιτητών Ξάνθης και Κομοτηνής ζητά με επιστολή στον περιφερειάρχη η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ, ζητώτας του να επέμβει στην Πρυτανεία του ΔΠΘ.

Όπως αναφέρει, «Στις φοιτητικές εστίες της περιοχής μας δεν έχουν ληφθεί μέχρι τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας φοιτητών και προσωπικού. Δεν πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις, δεν γίνονται δωρεάν τεστ για όλους, ανεξαιρέτως. Πλησιάζοντας στις γιορτές δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την ασφάλεια και τις ανάγκες όσων παραμείνουν στις εστίες. Σε Ξάνθη κα Κομοτηνή δεν υπάρχει ούτε πόσιμο νερό, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη θέρμανση. Στην Ξάνθη, στις εστίες Κιμμερίων στην Πανεπιστημιούπολη θα μείνουν τουλάχιστον 40 οικότροφοι. Η σύμβαση για τη σίτιση, τις μεταφορές έληξε 23/12/20 και άγνωστο παραμένει το αν θα υπάρχει καθαριότητα, φύλαξη. Σε επικοινωνία των φοιτητών με την αρμόδια Φοιτητικής Μέριμνας  αντιπρύτανη, στα αιτήματα τους για εξασφάλιση των παροχών αυτών για τη διάρκεια των διακοπών, πήραν την  απάντηση ότι «είναι υπέρβαση και μόνο το ότι τους αφήνουν να διαμένουν στις εστίες» και ότι «είναι ανέκδοτο να υπάρχουν λεωφορεία από και προς το κέντρο της Ξάνθης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …