Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τ. Καραδέδος: Υπάρχει όριο στην πίεση των αντοχών του κόσμου

Τ. Καραδέδος: Υπάρχει όριο στην πίεση των αντοχών του κόσμου

0

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης εξηγεί ότι για την επιδημιολογική φόρτιση δεν ευθύνονται οι πολίτες που δεν υπακούν, αλλά η διστακτικότητα στη λήψη αποφάσεων

Για το γεγονός ότι η ΠΕ Ξάνθης τοποθετείται για μια ακόμη φορά στο «κάδρο» των περιοχών που ‘βράζουν’, λόγω επιμονής των κρουσμάτων,  τοποθετείται ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Τάσος Καραδέδος. Ο κ. Καραδέδος υπογραμμίζει ότι «πρέπει να λάβουνε υπόψη μας το ΟΡΙΟ, μέχρι το οποίο μπορείς να πιέσεις τα πράγματα». Εξηγεί ότι για τη σημερινή επιδημιολογική κατάσταση δεν είναι ότι ο κόσμος δεν υπάκουσε στα μέτρα, αλλά ότι δεν λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα. Μιλώντας στο «Ε» επέμεινε ότι, «πρέπει να συνεχίσουν τα δειγματοληπτικά τεστ. Να γίνουν μαζικά τεστ, στοχευμένα» και εξήγησε ότι ο σχεδιασμός και ο συντονισμός πρέπει να περιλαμβάνουν ελέγχους εκεί όπου κυκλοφορεί ο κόσμος. «Να γίνουν τεστ στην πλατεία, στο παζάρι, σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί εργαζόμενοι. Δεν πρέπει να επιμένουμε άλλο σε αυτό το ενοχικό πλαίσιο για τους πολίτες και να μεταθέτουμε την ευθύνη», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι οι πραγματικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες, η αντιληπτική ικανότητα, η μοναξιά, η ανάγκη για φροντίδα από τρίτους, συγγενείς ή κοινωνικές υπηρεσίες, η αναγκαστική συγκατοίκηση με θετικά κρούσματα αποτελούν δεδομένα που δεν πρέπει να διαφεύγουν και να αποδίδουν τιμωρητικά το βάρος στην ατομική ευθύνη.

Ο ίδιος τόνισε βέβαια, ότι ενόψει και των εορτών οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να αυτοπεριορίζονται και να τηρούν τα μέτρα, καθότι οι πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ασφυκτικές.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…