Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στις έξι περιοχές που επιμένει ο κορωνοϊός η Ξάνθη

Στις έξι περιοχές που επιμένει ο κορωνοϊός η Ξάνθη

0

Τον προβληματισμό για Ξάνθη, Πέλλα, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία μετέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς. Δεν μειώνονται τα κρούσματα

 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την ενεργοποίηση δύο ακόμα εργαλείων για την πανδημία: Την απαγόρευση εισόδου στη χώρα όσων εντοπίζονται θετικοί και την απαγόρευση επισκέψεων στο Άγιο Όρος

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», ιδιαίτερα όμως για έξι περιοχές που δεν παρουσιάζεται μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και του επιδημιολογικού φορτίου, με τον κύριο όγκο των νέων περιπτώσεων να μετατοπίζεται από τις πόλεις, στα χωριά.

«Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.617.  Αναλυτικότερα, απ’ αυτά, τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία», ανέφερε, παρατηρώντας ότι το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.

«Τα ποσοστά εξαρτώνται από την τήρηση των μέτρων. Προβληματισμός για Ξάνθη, Πέλλα, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία. Γι’ αυτό είχαμε τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης. Στη Βόρεια Ελλάδα εντοπίζονται τα δύο στα τρία ενεργά κρούσματα.

Σε αυτές τις περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί και παρουσιάζουν σταθερό αριθμό κρουσμάτων και δεν μειώνονται, σε αντίθεση με άλλες περιοχές. Ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές, τα κρούσματα παρουσιάζονται στα χωριά. Κάνουμε σύσταση για την αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης, ενώ αναμένεται περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων.

Σε Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καβάλα εξακολουθεί να παρουσιάζεται υψηλό φορτίο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…